Last van naaktslakken in de tuin? Bouw je eigen val!

Schermafbeelding 2016-08-03 om 23.11.00Verschrikkelijk, wat een slakken momenteel in en om je huis. Gisteren zat er zelfs één bij me op de drempel van de voordeur! Zag hem net op tijd. Geen idee wat ie van plan was maar echt welkom was hij niet. Ook moeten ze zo nodig over je net gelapte ramen kruipen. Brrrr…… smerige beesten.

Slakken kunnen een ware plaag zijn in je tuin. Ze vreten bladeren en stengels van je planten aan en kunnen je tuin veranderen in een slagveld. Slijmerige zilversporen verraden hun aanwezigheid. De zogenaamde naaktslakken richten de meeste schade in onze tuinen aan.

 

Wel hebben ze een nuttige functie. Ze zorgen voor het opruimen van bladeren. Tevens dienen ze als voedsel voor een groot aantal diersoorten. Dus als je slakken in je tuin bestrijdt, verdwijnen ook vogels en egels uit je tuin. Goed om te weten dus hoe je op een natuurlijke, biologische en duurzame wijze de balans in je tuin kunt houden maar toch de schade van slakken kunt beperken. Ben je de slakken nou helemaal zat, dan kun je eenvoudig je eigen slakkenval bouwen. Het is niet moeilijk, milieuvriendelijk en werkt perfect.

Eerst snijd je de achterkant van een plastic flesje af en deze graaf je in de grond van je tuin. Vervolgens giet je een beetje bier in het bekertje en klaar in je slakkenval! Gebruik alleen niet teveel bier anders verdrinken de slakken of drinken ze zich dood.

of

Door een meloen uit te hollen en in de tuin te plaatsen, creëer je een perfecte schuilplaats voor slakken. Zij zullen de meloen heerlijk vinden. Iedere ochtend kun je de slakken verwijderen die zich in de meloen bevinden en deze op een andere plaats, waar ze voor jouw tuin onschadelijk zijn, vrijlaten.

 

 

Lees ook:Slakkenval van aardewerk
Lees ook:Giet bier door je stoofpeertjes… welja! (recept)
Lees ook:Hulp in de tuin: de houtversnipperaar
Lees ook:Slakken je tuin uitgooien helpt niets
Lees ook:Zevenblad…. een heel bijzonder geneeskruid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>