Zuiderzeemuseum is Pokémon ‘hotspot’

1135-f8f19db34b58b43e2f1286577e5d8646Voor de ruim twee miljoen Pokémon GO spelers is een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen nog aantrekkelijker geworden. Met wel 16 Pokéstops en 3 Gyms is het buiten- en binnenmuseum een ware Pokémon ‘hotspot’. Met name de aanwezigheid van de drie Gyms is bijzonder. Hoewel het spel zeker niet alleen door jongeren wordt gespeeld, zal in veel gezinnen de aanwezigheid van zoveel Pokémon faciliteiten, een extra reden vormen om naar het museum te komen. De museummedewerkers zien dan ook op veel plekken bezoekers ingespannen naar hun schermpje turen, blij verrast met de vangst in het museum. Het museum had afgelopen een topweek week met maar liefst 12.000 bezoekers. Maar sommige spelers gaan te ver in hun passie voor het spel en hebben geprobeerd na sluitingstijd Pokémon in het museum te vangen of te trainen. Vorige week was er zelfs iemand die om 4 uur ‘s nachts het museum dacht te kunnen betreden. Zij zijn erachter gekomen dat het museum 24 uur per dag streng wordt beveiligd en zijn uiteraard onmiddellijk gesommeerd het terrein te verlaten.

Lure Modules aan tijdens Zomeravonden
Om de Pokémon spelers iets extra’s aan te bieden worden er tijdens de Zomeravonden, op woensdag 3, 10 en 17 augustus, gedurende 4 uur zogenaamde Lure modules ingezet. Door middel van deze Lure modules worden er extra Pokémon naar het museum getrokken. Van 17.00 uur tot en met 21.00 uur kunnen de spelers voor een zomeravondtarief van €7,50,- het buitenmuseum bezoeken en tegelijkertijd met elkaar battelen in de Gyms en Pokémon vangen bij de Pokéstops.

Bekijk hier de programma’s van de verschillende zomeravonden:
Woensdag 3 augustus
Woensdag 10 augustus
Woensdag 17 augustus

Lees ook:Geniet met jong en oud van de 30 attracties, nieuwe shows, evenementen en festiviteiten
Lees ook:Museumweekend voor één piek!
Lees ook:Groots tankevenement bij het Nationaal Militair Museum
Lees ook:Doe een museum tijdens het Museumweekend op 5 en 6 april
Lees ook:Een wens aan militairen op missie tijdens kerstvakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>