AOW verder uitgekleed

Soms is er nieuws dat niet of nauwelijks door het nieuws wordt opgepikt. Een voorbeeld. Al gehoord van het besluit dat de toeslag voor AO'ers met een partner jonger dan 65 jaar wordt afgeschaft? Vast niet. En toch is het zo. Daar krijgen u en ik over een paar jaar dus mee te maken…Op 1 januari 2015 wordt de toeslag afgeschaft. Dat betekent dat u, als 65-jarige – dan alleen nog maar uw deel ontvangt van de AOW. 'Uw inkomen kan hierdoor tijdelijk lager zijn', keuvelt de site van SVB (de Sociale Verzekeringsbank) rustig verder. 'Hoe lang dat duurt ligt aan het verschil in leeftijd tussen u en uw partner'. Daar kun je het mee doen. Maar de SVB zou de SVB niet zijn, als ze niet ook een paar nuttige tips zou geven om die inkomensachteruitgang te niet te doen. Ik citeer: 'Er zijn verschillende mogelijkheden. Uw partner gaat werken. U gaat sparen op een spaarrekening. U gaat beleggen'. In dat laatste geval voegt de SVB er nog wel aan toe dat 'het verstandig is om je dan goed te laten adviseren door een financieel deskundige'. Daar kun je het mee doen.

Lees ook:Ruim twee derde 50+ bekend met afschaffing AOW-Partnertoeslag
Lees ook:Seniorenkeuring rijbewijs wordt eenvoudiger
Lees ook:Ouderen zonder partner hebben meer gezondheidsklachten
Lees ook:Nelly Frijda stopt carrière
Lees ook:50-plusser wil graag lat-relatie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>