Zwitserleven lanceert ‘PensioenInzicht’

Pensioenverzekeraar Zwitserleven lanceert ‘PensioenInzicht’. Deze nieuwe tool maakt het mogelijk dat iedere Nederlander eenvoudig inzicht krijgt in zijn of haar pensioen. In de tool zie je alle opgebouwde pensioenen en ook de AOW wordt meegenomen in de calculatie. PensioenInzicht toont het totale bruto en netto pensioen in een eenvoudige grafiek. Om een indruk te krijgen of het pensioen voldoende is, wordt dat vergeleken met het huidige inkomen. Uit eerder onderzoek van Zwitserleven blijkt dat 59% van de werknemers niet over dermate relevante informatie beschikken dat zij kunnen vaststellen of het pensioeninkomen na pensionering voldoende zou zijn. Zwitserleven PensioenInzicht geeft direct antwoord op deze vragen.
PensioenInzicht werkt zeer eenvoudig. De gebruiker van de tool verzamelt als eerste zijn of haar eigen gegevens uit de database van Zwitserleven. Als er nog ergens anders pensioen is opgebouwd, kan dat worden verzameld via MijnPensioenOverzicht.nl. Gebruikers hoeven niet zelf allerlei getallen op te zoeken en over te typen. De pensioenen worden door PensioenInzicht automatisch op de juiste plek gezet. Met deze informatie is binnen enkele minuten inzichtelijk hoe hoog het inkomen is als gekozen wordt om eerder of juist later met pensioen te gaan. Bovendien zie je door simpelweg de ‘slider’ te schuiven direct wat sparen oplevert en wat de partner ontvangt bij overlijden. Als iemand een beleggingspensioen bij Zwitserleven heeft, kan men zien wat het effect is als de beleggingen mee- of tegenzitten. PensioenInzicht onderscheidt zich door het gebruikersgemak en inzicht in het netto inkomen. Voor de bruto-netto berekeningen wordt gebruik gemaakt van de rekenprogrammatuur van Figlo, expert in persoonlijke financiële software.

Seada van den Herik van Zwitserleven: “De laatste jaren verandert er veel op het gebied van pensioenen. Zo heeft nieuwe regelgeving – onder de naam Witteveen 2015 – ingrijpende gevolgen voor veel werknemers. De overheid trekt zich verder terug en mensen moeten daardoor steeds meer zelf regelen. Meer dan 90% van de werkende Nederlanders weet niet welke veranderingen er op 1 januari aanstaande worden doorgevoerd met betrekking tot het pensioen. Betere communicatie is hard nodig en wij zien het als organisatie als onze verantwoordelijkheid om hier invulling aan te geven, bijvoorbeeld met begrijpelijke animaties en rekentools.” PensioenInzicht is eenvoudig via de homepage Zwitserleven.nl te bekijken. Inloggen gaat veilig en simpel met DigiD.

Zwitserleven waakt over het pensioengeld van 765.000 mensen en zet haar kennis en kunde in voor een verantwoorde toekomst van haar klanten en toekomstige klanten. Zwitserleven kijkt met positieve blik vooruit, zodat haar klanten in staat worden gesteld om van later te genieten. Hierdoor ervaren zij het bekende Zwitserleven Gevoel. Vooruitdenken heeft Zwitserleven sinds 1901 gemaakt tot de financiële dienstverlener voor later. Zwitserleven is gevestigd in Amstelveen, waar ruim 600 medewerkers dagelijks in de weer zijn om klanten te laten profiteren van “Het voordeel van vooruitdenken”. Zwitserleven is onderdeel van VIVAT Verzekeringen, een innovatieve dienstverlener op het gebied van verzekeren en vermogensbeheer.

Om meer inzicht te krijgen in uw pensioen kunt u kijken op: www.zwitserleven.nl/pensioen/pensioeninzicht

Lees ook:Bereken je pensioen
Lees ook:Pensioen hoeft niet ingewikkeld te zijn!
Lees ook:Stap voor stap je eigen pensioenplan opstellen
Lees ook:Nederlander kent zijn getal voor pensioen niet
Lees ook:Goed nieuws voor zzp’ers: meer pensioenmogelijheden op komst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>