Scheiden doet leiden

Een gescheiden vrouw is armer maar gelukkiger na een echtelijke breuk. Met andere woorden: vrouwen zijn financieel vaak de dupe van een echtscheiding maar komen er emotioneel beter vanaf dan de man. Dit blijkt althans uit een onderzoek onder 4000 gescheiden Europeanen uit 13 landen van de Universiteit Antwerpen.

 

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen zich na een scheiding beter én sneller herstellen dan mannen. De gescheiden man houdt echter wel een (veel) hoger inkomen. Vaak komt dat omdat vrouwen de kinderen in huis hebben en daardoor minder fulltime werken. Het duurt gemiddeld zes jaar voor dat vrouwen de teruggang in inkomen weer te boven zijn. En dat is niet omdat ze meer zijn gaan verdienen in de periode maar simpel omdat ze dan gemiddeld genomen een nieuwe partner hebben… 
Dat geld niet de bepalende factor is om gelukkig te zijn (emotioneel stabiel) blijkt dus wel uit dit onderzoek. 

Lees ook:Vrouwen hebben zo’n 40% minder pensioen dan mannen
Lees ook:Vrouwen leven langer, maar doen veel minder aan pensioen
Lees ook:Groot pensioenverschil tussen mannen en vrouwen
Lees ook:Eerder met pensioen voor beter seksleven?
Lees ook:Overgewicht? Meer klachten bij overgang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>