Cholesterolverlagend toch niet goed?

Cardiologen en diëtisten uit Vlaanderen raden af om cholesterolverlagende boter of andere voedingsmiddelen te gebruiken zonder medische begeleiding. Jarenlang gebruik zou slagaderverkalking veroorzaken.Het is ook nooit goed of het deugt niet. Spant Unilever zich al een aantal jaren in om ons massaal aan de gezonde dieetvoedingsmiddelen te krijgen, komt er een onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat gebruik ervan helemaal niet zo goed is als beweerd wordt. Volgens de artsen die meegewerkt hebben aan het onderzoek, is het zelfs gevaarlijk om zonder medische begeleiding dergelijke producten te gebruiken. Het lange termijneffect is namelijk nog niet goed onderzocht.

Zucht, daar gaan we weer. Dachten we net goed  bezig te zijn met Becel, Danone Vivit en andere 'gezonde' producten, mogen we die eigenlijk alleen onder medische begeleiding naar binnen werken. Misschien dan toch maar weer gewoon aan de (room)boter en 'gewone' verse melk?

Lees ook:Bloeddruk meten van filerijders langs de A2
Lees ook:De gezonde pannenkoek (recept)
Lees ook:Lekker slank blijven met een kopje koffie mét boter…
Lees ook:Dagelijkse klusjes langer vol te houden dan wekelijkse fitnessclub
Lees ook:Bezoek de Nationale Gezondheidsbeurs….een gezond dagje uit!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>