Staar kan worden voorkomen

Mocht je al geruime tijd denken: wat zie ik wazig, ik zie alles dubbel, ik zie kleuren doffer of ik heb last van licht of schitteringen, dan kan dat duiden op staar. Als je binnen korte tijd opeens veel sterkere brillenglazen nodig hebt, kan dat ook wijzen op staar. Een ouderwets bord spinazie doet echter wonderen………Uit Amerikaans onderzoek is namelijk gebleken dat het eten van donkere bladgroenten staar kan voorkomen. Bladgroenten zijn rijk aan lutheine en zeaxanthin, twee stoffen die oogaandoeningen
tegengaan. Deze stoffen zitten vooral in andijvie, spinazie en
boerenkool. Ook kwam uit dit onderzoek naar voren dat een extra
hoeveelheid vitamine E de kans op staar kan verminderen.

Lees ook:Gezond eten doet wonderen voor je zicht.
Lees ook:Nitraatrijke groenten hebben gunstig effect op bloeddruk
Lees ook:Is migraine tegen te houden door het eten van de juiste voeding?
Lees ook:Dementie slaat net zo hard toe bij mensen die gezond eten
Lees ook:Verlaag het risico op darmkanker

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Staar kan worden voorkomen

 1. Kimberley Pex

  Foliumzuur en calciumfluoride zijn ook heel goed ter voorkoming van staar. Calciumfluoride is ook goed tegen cystevorming -op welke plaats dan ook in’t lichaam – maar dat is ‘n ander verhaal.Deze informatie heb ik uit de boeken van dr.Alfred Vogel, zoals ik bijna alles uit die boeken haal, deze man was een genie , en als ik iets mankeer – of iemand uit mijn vrienden/kennissenkring , raadpleeg ik mijn dierbare boeken van dr. Vogel.

    /   Reply  / 
 2. Corry

  Wie er nu nog staar krijgt na al deze tips………
  bedankt!

    /   Reply  / 
 3. Dit is mijn Lijf

  Voor het medische RLT4 televisieprogramma Dit is mijn Lijf zoeken we patiënten met staar. Is bij u staar geconstateerd en moet u daaraan geopereerd worden, meld u zich dan aan!
  Er zijn ook behandelingen mogelijk waardoor u meteen van uw leesbril af bent.

  Wordt u door de redactie en onze oogspecialisten geselecteerd, dan krijgt u op korte termijn een operatie in de oogkliniek van de Bergman Clinics.
  De operatie zal gefilmd worden voor het programma. Verder komt u voor en na de operatie naar de Dit is mijn Lijf studio in Hilversum voor opnames.

  Wilt u op zeer korte termijn door een van de beste oogartsen van Nederland geopereerd worden, meld u zich dan nu aan via [email protected] of bel naar 035-6774690

    /   Reply  / 
 4. Melle

  Leef zeer gezond. Let goed op voeding. Eet vette vis voor de nodige eiwitten. Eet groene bladgroente zoals spinazie, boerenkool e.d. en ondanks dat toch staar. Pas aan een oog geholpen, het andere over 4 weken. Gezond eten en leven is helaas geen garantie om staar te voorkomen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>