Floss je tanden en voorkom dementie

Opvallend gezondheidsnieuws: Mensen die hun tanden en tandvlees gezond houden door regelmatig te poetsen en flossen hebben mogelijk minder kans op het krijgen van dementie op latere leeftijd, zo blijkt uit een Amerikaanse studie. Zo simpel kan het dus zijn! Nooit geweten. Wetenschappers van de University of California volgden 5500 ouderen voor een periode van 18 jaar. Ze ontdekten dat onder ouderen die hun gebit goed verzorgen aanmerkelijk minder vaak dementie voorkomt. Degenen die aangaven hun tanden minder dan één keer per dag te poetsen lopen volgens de onderzoekers 65 procent meer kans op het ontwikkelen van dementie dan mensen die hun tanden wel dagelijks poetsen. Uit eerder onderzoek bleek al dat het goed schoon houden van je gebit ook de kans op het krijgen van hartziekten vermindert. Ook werd al eerder een verband aangetoond tussen tandvleesontstekingen en het krijgen van diabetes en beroertes. Volgens de onderzoekers kunnen de bacteriën die zorgen voor tandvleesaandoeningen ook doordringen tot de hersenen en daar ontstekingen veroorzaken die leiden tot hersenschade.

Lees ook:‘Goed tandenpoetsen kan helpen tegen kanker’
Lees ook:Angst voor dementie? Kauw dan je eten goed!
Lees ook:Gebitten ouderen vaak te vies om te poetsen
Lees ook:Slechte tandhygiëne kan leiden tot geheugenverlies
Lees ook:Tanden poetsen verkleint de kans op dementie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>