Voorkom een blaasontsteking in het buitenland!

Een blaasontsteking is een ontsteking van het blaaswandslijmvlies, de binnenbekleding van de blaas. De ontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën in de blaas en geeft klachten. Klachten kunnen zijn: pijn bij plassen, vaak plassen, moeilijk of niet kunnen ophouden bij aandrang, onderbuikpijn, bloed plassen, pijnlijke plasbuis en moeite om te plassen. Blaasontstekingen komen bij veel vrouwen en vaak voor en zeker op momenten dat je er niet op zit te wachten. Neem de vakantie….

vieze toiletten beletten vrouwen erop plaats te nemen.  “Hangend plassen” lijkt de enige mogelijkheid en dat is nu net funest. Je loopt dan een grotere kans op blaasontsteking. Wie hangt, ontspant het bekkenbodem niet volledig. Daardoor plast men de blaas niet helemaal leeg en dat kan weer blaasontsteking veroorzaken.

En daar zit je dan in het buitenland, met de gebakken peren. Vraag uit voorzorg een kuurtje aan je huisarts als je een onbezorgde vakantie wilt hebben.

Lezers van de Telegraaf kwamen nog met de volgende tips:

  • Cranberryproducten helpen soms een blaasontsteking voorkomen. Cranberry-extracten zijn overal verkrijgbaar in de vorm van capsules, tabletten of drankjes.
  • Bruistabletten met vitamine C
  • Homeopathisch: Cantharis (bij acute brandende blaasklachten; Dulcamara (voor blaasklachten na kouvatten en doornat worden); Staphysagria (bij een geïrriteerde blaas na het vrijen); Natrium carbonicum (bij steeds terugkerende blaasontstekingen; D-mannose (een sterker middel dan cranberry en verkrijgbaar in natuurwinkels)

En ook niet onbelangrijk….. door andersom te vegen, bestaat de kans dat bacteriën rondom de anus naar de vagina worden overgebracht!

Lees ook:Kun je een blaasontsteking voorkomen?
Lees ook:Zo pak je een blaasontsteking aan!
Lees ook:Effectief middel tegen blaasontsteking zonder antibiotica
Lees ook:Cranberries gaan vorming van tandplak tegen
Lees ook:Blijf je blaas de baas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>