Hoofdpijn? Je schoenen kunnen de oorzaak zijn!

Sinds enige tijd heb ik veel last van hoofdpijn. Naar een dokter rennen zal ik niet snel doen, maar nu moest ik wel. Hoofdpijn kan je hele dag verzieken, zeker als je geen idee hebt wat de aanleiding ervan is. Maar had ik er ooit bij stilgestaan dat een verkeerd paar schoenen je een bonkend hoofd kan opleveren? Ik niet!

Er kunnen trouwens heel wat verschillende mogelijke oorzaken zijn.

 


Schoenen van slechte kwaliteit ondersteunen je ruggengraat niet genoeg, wat onder andere leidt tot een verkrampte nek met hoofdpijn als gevolg.  Ideaal zijn leren schoenen, met een stevige zool, een hak van 2 cm (ja, voor zowel mannen als vrouwen) en met veters of een rits. En investeren mag, want meestal zijn duurdere schoenen écht beter voor je lijf.

Ook een (te) zware tas heeft een grote invloed op je ruggengraat en zorgt ook voor een verhoogde spierspanning in je nek wat tot hoofdpijn kan leiden. Doordat je die tas dan meestal ook nog aan één schouder draagt, creëer je een eenzijdige belasting. Een rugzak is dan een beter alternatief.

Vaak last van hoofdpijn in de ochtend? Misschien slaap je wel met slechte kussens of te veel kussens in je bed. Een slechte slaaphouding belast  je nek, en laat nu net het overgrote merendeel van de hoofdpijngevallen ontstaan vanuit de nek. Een vaste dikte of hoeveelheid kussens is moeilijk om te geven, omdat iedereen een andere slaaphouding heeft. Daarom ga je best naar een gespecialiseerde winkel en test je zelf een aantal kussens uit, tot je “de ware” hebt gevonden voor jou.

Heel wat mensen klemmen hun kaken op elkaar in hun slaap of knarsen met hun tanden, wat eveneens tot hoofdpijn kan leiden. Het is natuurlijk moeilijk om hier zelf concreet iets aan te doen, omdat je dit onbewust doet in je slaap. Wel wordt aangeraden om zoveel mogelijk ontspanning te zoeken voor je in bed kruipt, en ook op je rug slapen zou een positieve invloed hebben op het knarsen en klemmen. Stopt de hoofdpijn maar niet? Dan ga je maar eens te rade bij een fysiotherapeut.

Bron: goedgevoel.be

Lees ook:Doe de “hoofdpijn zelftest”
Lees ook:Rozengeur zorgt voor aangename dromen
Lees ook:Yogaposes om hoofdpijn tegen te gaan
Lees ook:Thuis doe je gewoon je schoenen uit!
Lees ook:Véééél schoenen kopen is gezond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>