Leukste straat dicht bij huis

Het toonaangevende National Geographic Traveler zet winkelstraten en markten als de Marché aux Puces in Parijs en de Grand Bazaar in Instanbul samen met de Hell's Kitchen vlooienmarkt in New York bovenaan zijn shoppinglijst met leukste adresjes. Verrassend is dat op nummer acht de Dappermarkt uit Amsterdam staat.

Het blad roemt het multiculturele karakter van de Amsterdamse straat en heeft het over 'de markt van het volk'. Dat laatste klopt volgens mij helemaal – alleen of dat nou een reden is om een winkelstraat hoog op een lijst te plaatsen vraag ik mij af. De Dappermarkt ken ik als een hele leuke markt voor de alledaagse boodschappen en ik gun de kooplui daar hun eervolle vermelding van harte. Maar om echt te shoppen – in tegenstelling tot 'boodschappen doen' – weet ik in Nederland wel leukere straten…

Lees ook:Doe eens wat vaker, in plaats van eens per week de boodschappen
Lees ook:Top voor een dagje winkelen
Lees ook:Het beste kookboek 2009 is van Albert Heijn
Lees ook:Liever vis van de markt
Lees ook:Het digitale boodschappenlijstje van Albert Heijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>