Blinde vrouw heeft als door een wonder haar zicht terug

“De wonderen zijn de wereld nog niet uit…” luidt een bekend gezegde en de 70-jarige Mary Ann Franco uit Florida weet daar alles van.

Meer dan twintig jaar was ze blind als gevolg van een auto-ongeluk in 1995. Na een val in haar huis moest ze onlangs voor een operatie naar een ziekenhuis vanwege verwondingen aan haar nek, rug en arm. Toen ze uit de narcose bijkwam, kon ze tot haar eigen verrassing en die van de artsen weer zien.

 

 

Toegesnelde experts menen dat door het ongeval toendertijd een slagader in haar wervelkolom geheel of gedeeltelijk werd geblokkeerd, hetgeen blindheid tot gevolg had. Door de ingreep is dat – ongewild – verholpen, aldus de neuroloog John Ashfar die haar na de val in haar huis opereerde. Hij denkt dat extra bloed dat tijdens de operatie door het lichaam werd gepompt de blokkade van de ader kan hebben opgeheven.

Waar echter geen enkele expert een verklaring voor heeft, is dat de vrouw al vóór het ongeval in 1995 kleurenblind was terwijl ze nu zelfs enkele kleuren kan zien. Haar vreugde is groot omdat ze na twintig jaar haar familie en inmiddels zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen kan zien!

Kijk hier voor de beelden

Lees ook:GSM-oplader in hoofdje baby…
Lees ook:Grootste blaassteen ooit!
Lees ook:Vitamine C verlaagt risico op hersenbloeding
Lees ook:Terug naar Normandië D-Day 1944
Lees ook:Prins Friso is overleden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>