Neem je vader gratis mee naar het Zuiderzeemuseum

Omdat het op 21 juni Vaderdag is, heeft het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen een speciaal cadeau voor hen: gratis entree tot het Zuiderzeemuseum én het Gitaarfestival. Alle vaders worden in het zonnetje gezet en kinderen maken deze dag voor hun vader extra bijzonder door een mooi cadeau te knutselen op het Kindereiland.

Er is veel te doen in het buitenmuseum. Dit jaar ontdekken bezoekers binnen het thema Reis je rijk allerlei overzeese bestemmingen in het buitenmuseum. Ze reizen van Chicago, via Marken naar Havana en maken kennis met andere culturen. Bij binnenkomst ontvang je een paspoort waarmee je acht reisbestemmingen in het buitenmuseum kunt aandoen. Als je alle stempels verzamelt, verdien je een leuk souvenir. Ook zijn er ontzettend veel activiteiten. Help ambachtslieden in de Marker haven bij het breien van de netten, draai een touw in elkaar bij de touwslagerij, help de dienstmeid een handje of ga in gesprek met de Urker ‘bewoners’.

Ook wordt op deze dag voor de vierde keer het Gitaarfestival georganiseerd in het buitenmuseum. In samenwerking met de GitaarSalon Enkhuizen enBravaNL Klassiek brengen maar liefst 200 gitaristen uit het binnen- en buitenland allerlei muziekstijlen in het binnen- en buitenmuseum ten gehore. Op dertien verschillende plekken waaronder de kapel, de muziektent en de Marker haven zijn bijzondere akoestische gitaarstijlen te horen. Bezoekers genieten van onder andere wereldmuziek, tango, flamenco, klassiek, jazz, singer-songwriter, fingerstyle en blues.

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2013 riepen bezoekers van beoordelingssite Zoover het Zuiderzeemuseum uit tot het beste museum van Nederland. www.zuiderzeemuseum.nl

Lees ook:Paasplezier voor families in Zuiderzeemuseum
Lees ook:Lampionnen en klompbootjes knutselen met de kleinkinderen
Lees ook:Terug naar de Bronstijd in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Leuk (met de kleinkids): Het Zuiderzeemuseum!
Lees ook:Sterke zeemansverhalen, shanty’s en gerookte vis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>