Voorlopig nog zeker geen pensioen voor Frans Molenaar (73)

Alhoewel hij de pensioengerechtigde leeftijd al lang is gepasseerd is mode-ontwerper Frans Molenaar nog lang niet van plan te stoppen met werken. “Ik ga door tot ik erbij neerval”, aldus de 73-jarige modeontwerper tegen De Telegraaf. “En als ik erbij neerval dan heb ik een prachtig leven gehad. Ik ben altijd blijven werken omdat ik kind noch kraai heb, werken is heerlijk”, vertelt de couturier. “Ik heb er gewoon ook nog zo veel zin in, in dingen maken. En van succes wordt niemand moe. Lichamelijk mag het dan even niet zo goed gaan, ik voel me meestal prima.” Toch maakt Molenaar zich op voor een bezoekje aan de dokter, na het presenteren van zijn 99e collectie, volgende maand, aangezien hij de laatste tijd wel regelmatig last heeft van vergeetachtigheid.

Vrienden attenderen Molenaar op zijn vergeetachtigheid, vertelt de couturier. “Eigenlijk zou ik ervoor naar de dokter moeten. Een maand voor de show is het druk, druk, druk. Maar daarna ga ik zeker. Dan moet hij maar eens kijken wat er allemaal met me aan de hand is.” Druk maakt Molenaar zich niet over dat doktersbezoek. “Ik heb veel aan mijn hoofd, daar staan mensen niet bij stil. Ik ken ook zo veel mensen, dat gaat wel eens fout. Natuurlijk vertel ik sommige dingen twee keer, ik mei word ik 74.” Toch merkt ook Molenaar dat hij soms erg vergeetachtig is. “Soms gaat het een hele tijd goed, en dan is het ineens weer mis. Dat heeft gewoon met ouder worden te maken, dat kan toch? Ik moet ermee leren leven. Ik kan hier wel zitten janken, maar wat heeft dat voor zin?”

Lees ook:Modieuze rollator door Frans Molenaar?
Lees ook:Voor een prikkie in een echte Frans Molenaar
Lees ook:Topcouturier Frans Molenaar overleden
Lees ook:Lichaamsbeweging kan dementie afremmen
Lees ook:Schoonmaakhulp inhuren? Kan ook al online!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>