Een verkeersboete betekent niet altijd betalen

'Je hoeft niet elke verkeersbon te accepteren', volgens  de Limburgse jurist Clemens Meerts. Meerts is gepokt en gemazeld als het gaat om verkeersbonnen. Jaarlijks springt hij honderden malen in de bres voor andere automobilisten. Zij kloppen massaal bij hem aan, omdat de Limburger inmiddels landelijk bekend staat als dé specialist in het aanvechten van verkeersbonnen. Sinds de start van zijn kantoor in april 2005 behandelde Meerts 2100 zaken. Tot nu toe wist hij vierhonderd bekeuringen te laten vernietigen. Van enkele honderden zaken is de afloop nog ongewis. Meerts haast zich te zeggen dat hij geen tegenstander is van verkeersbonnen.Meerts’ bloedfanatieke houding komt opvallend genoeg voort uit een carrière bij de politie. Van 1997 tot 2003 was hij lid van de vrijwillige politie. Controleren en bekeuren was onderdeel van zijn werk, waarvoor hij een onkostenvergoeding ontving. Zijn onvrede over de werkwijze van de politie groeide snel. Meerts hield naar eigen zeggen zijn mond, omdat hij graag als vrijwilliger aan het werk wilde blijven en nu staat Meerts al enkele jaren woedende en verontwaardigde automobilisten bij. Sommige politiekorpsen kunnen zijn bloed wel drinken, omdat ze bonnen zien sneuvelen en veel tijd kwijt zijn aan het aanleveren van foto’s en ander bewijs. Andere korpsen vinden het Meerts’ goed recht om kritisch te zijn.

Na de zomer brengt hij trouwens een boek uit met tips voor het aanvechten van bekeuringen. Kan iedereen zelf aan de slag…

Lees ook:Paddenstoelen plukken: gevaarlijk en op eigen risico
Lees ook:Top 10 ergernissen in het verkeer
Lees ook:Mobiel bellen achter het stuur wordt serieus aangepakt!
Lees ook:Sex met stofzuiger?
Lees ook:Zomertijd betekent gevaar voor wilde dieren

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Een verkeersboete betekent niet altijd betalen

  1. Erwin

    Op het moment dat de weeen van mijn vrouw begonnen moest ze naar het ziekenhuis op medische indicatie. Aangezien de medicijnen alleen in denhaag beschikbaar gesteld konden worden moest de rit van zoetermeer naar den haag gemaakt worden. Het begon ron een uurtje of 2 ‘s nachts. Op de traject controle op de A12 ben ik geflitst. Ik reed 105 waar je 80 moest. Ik heb beroep aangetend (2x) maar de boete werd niet vernietigd.
    In wegmisbruikers is dit voorval ook voorgekomen; echter is de man in kwestie door een agent aangehouden en kreeg daarbij een begeleiding naar het ziekenhuis. De man reed meer dan 80 (wegens de mileunorm en niet wegens wegwerkzaamheden) binnen de bebouwde kom. Aan het einde van de uitzending kwamen de agenten zelfs nog een bloemetje brengen bij de gelukkige ouders. Waarom kan dat wel en met een trajectcontrole niet????? (midden in de nacht)???????

      /   Reply  / 
  2. Roland Klaverstijn

    Ik ben geen expert op dit gebied (dan moet u bij Clemens Meerts zijn) maar ik zou in uw geval de nboete niet betalen en de zaak voor laten komen. Als u hard kunt maken dat u met spoed op weg was naar het ziekenhuis, kan ik me niet voorstellen dat de rechter de boete niet zou kwaijtschelden…

      /   Reply  / 
  3. Erwin

    Klopt, heb ik ook niet gedaan en heb een bezwaarschrift geschreven. Deze werdt niet nietig verklaard. Ook niet nadat ik voor de tweede keer een bezwaarschift heb geschreven. Op reactie hierop kreeg ik een uitnodiging om voor te komen. Dat is dus donderdag aanstaande!.

    Ik zal laten weten (indien gewenst) wat de uitslag hiervan is. Er zijn diverse vorrvallen reeds voorgekomen waarbij geen boete is geschreven betaald moest worden. Ik ben alleen de pineut omdat een computer de beslissing maakt. Een agent had de situatie menselijk ingeschat en had mij door laten rijden. zeker gezien het feit dat je daar 80 moest vanwege mileu-eisen en niet vanwege de veiligheid. Het feit dat er niemand verder op de weg was is natuurlijk ook een factor. Als ik door rood had gereden of over de vluchtstrook had ik direct anderen in gevaar gebracht,….

      /   Reply  / 
  4. Roland Klaverstijn

    Ik ben echt heel erg benieuwd naar de uitspraak. Het zou wel heel onredelijk zijn als de rechter de boete handhaaft!

      /   Reply  / 
  5. Erwin

    Gelukkig was ik in 1,5 minuut klaar bij de rechter. Ik heb niet eens iets hoeven te zeggen. Ik het kort kwan het erop neer dat de officier van justitie ; gezien de bezwaarschriften het besluit eerder had moeten nemen om de santcie te vernietigen.

    Was weer een leuke ervaring om in 1 minuut 30 mijn 101 euro terug te verdien!!!

    Groetjes Erwin

      /   Reply  / 
  6. De Bruin

    Afgelopen maandag 23-06-2008 waren 2 personen verongelukt op de A8. Dit was in de ochtend al gebeurd en de A8 was al uren afgesloten. Mijn vrouw moest rond 13:00 uur op advies van de huisarts naar de EHBO in Zaandam. Wij moesten via de A8. Wij hebben eerst anderhalf uur stil moeten staan. Toen het steeds slechter ging met de ademhaling van mijn vrouw, heb ik uit een gevoel van overmacht een gedeelte over de vluchtstrook gereden. Nu heb ik gelijk in dezelfde week een boete van 260 euro gekregen. Is het de moeite waard om een bezwaarschrift in te dienen?

      /   Reply  / 
  7. Roland Klaverstijn

    Ik ben geen expert op het gebied van verkeersboetes,maar gevoelsmatig denk ik dat u op clementie kunt rekenen van de Officier van Justitie en anders wel de rechter. Zaak is dan wel dat u een verklaring van de huisarts kunt overleggen én een verklaring van de EHBO over de toestand van uw vrouw bij/na aankomst. Succes in ieder geval!
    P.S. Gaat het wel weer beter met uw vrouw, want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste!

      /   Reply  / 
  8. Ella Pesch

    Ik heb ook een verbaal gekregen ,(parkeerbelasting) noemen ze dat in Simpelveld.
    ????? Hier ben ik absoluut niet geweest, ik zou niet weten waar dat ligt.
    Ik had een vrije dag genomen voor een 2 jaarlijkse controlle borstonderzoek in mijn Gemeente, tijd 10.00 uur, ik kwam om 11.45 uit de (wagen) het was druk en mijn buurvrouwen waren ook daar dus even bijkletsen, hierna ben ik gaan winkelen en om 12.30 uur kreeg ik bezoek van een vriendin, de dag erna kwam er een verbaal binnen dat ik om 11.37 geen parkeerkaartje gekocht zou hebben in de gemeente Simpelveld? Ik gebeld met de gemeentambtenaar met de mededeling dat ik toen op pad was voor een onderzoek en dat ik daar perse niet ben geweest.
    Ik zou maar een bezwaarschrift sturen, zo gezegd zo gedaan,eerst uitgelegd dat ik aan een onderzoek meedeed en ik heb hun er op gewezen dat er meerdere auto’s met ongeveer hetzelfde kenteken rondrijden—-misschien niet goed gekeken?????
    Nee dat was onmogelijk, ….betalen.!!!!
    Ik vind het maar vreemd dat er zoveel macht bestaat in Nederland dat er zomaar een verbaal in je brievenbus ligt terwijl je op dat moment op een heel andere plek bent… ik heb de uitnodiging van mijn onderzoek thuis dat zal ik bewaren voor als ik het nog eens nodig zal hebben voor bewijsvoering.
    Stomme parkeerwachter beter uit je ogen kijken en de mensen met rust laten die zich van geen kwaad bewust zijn. of een bril kopen zou ook kunnen zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>