Mannen willen seks, vrouwen willen intimiteit

De 50-plussers van vandaag zijn een diverse groep van midlifers, babyboomers, medioren, senioren en ouderen. Ze zijn opgegroeid in een andere tijdsgeest, met andere waarden en normen rond seksualiteit en intimiteit. Waarover hebben we het als we praten over seks en intimiteit bij 50-plussers? Is het oude wijn in nieuwe zakken, of net omgekeerd?

In haar boek Mannen willen seks, vrouwen willen intimiteit schetst Els Messelis de psychoseksuele veranderingen bij mannen en vrouwen.
Over de andropauze en de menopauze stelt ze zich vragen als: Is de middenleeftijd een afscheidsperiode van de driften? Is de menopauze een nachtmerrie of een rijpingsgebeuren? Is het seksuele problemen troef bij 50-plussers? Of is seks als wijn? Beter met de jaren?

De auteur staat stil bij de seksuele taboes bij 50-plussers. Bestaan ze nog? Ligt het patriarchale en het katholieke tijdperk achter ons? Of is de seksuele revolutie aan de 50-plussers voorbij gegaan?

Els Messelis laat ook een aantal 50-plussers reflecteren over de stelling ‘mannen willen seks, vrouwen willen intimiteit’. Onderzoeksresultaten leren alvast dat er aanwijzingen zijn dat dit cliché overeind blijft.

Lees ook:Seks haalt een vrouw uit haar depressie
Lees ook:Bejaarde mannen meer “in” voor seks dan vrouwen
Lees ook:Ouderenmishandeling het vaakst door familieleden
Lees ook:Eenderde 50-plussers heeft slechte seks
Lees ook:Aan het seksleven van 70-plussers mankeert nog niets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>