de Nationale Vogeltelling komt er weer aan

Zet vast in je agenda: 23 en 24 januari de Nationale Tuinvogeltelling. In dit weekend organiseert Vogelbescherming Nederland het jaarlijkse grootse evenement  in samenwerking met SOVON Vogelonderzoek Nederland. Op deze manier help je mee om gegevens te verzamelen voor onderzoek naar vogels.

Leuk om te doen: je noteert een half uur lang alle vogels die je in je tuin of op het balkon ziet en vult je bevindingen in op www.tuinvogeltelling.nl. De ingestuurde gegevens worden gebruikt voor onderzoek naar vogels en daarnaast wordt aan de hand van alle waarnemingen de ‘Nationale Tuinvogel Top tien 2010’ samengesteld.

Geen verstand van vogels? Download dan hier de scorelijst en leer de meest voorkomende tuinvogels alvast kennen. Je kunt deze lijst ook gebruiken bij het tellen van de vogels in je tuin of balkon.

Veel plezier!

Lees ook:Binnenkort weer de nationale tuinvogeltelling!
Lees ook:Vogelbescherming Nederland organiseert weer de Nationale Tuinvogeltelling
Lees ook:Doe je weer mee met Nationale Tuinvogeltelling 2016?
Lees ook:De Nationale Tuinvogel Top 10
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>