Zaterdagavond….. een slippertje!

Het KNMI waarschuwt zaterdagavond en zondag voor natte sneeuw en ijzel…….. en wat doe ik? Ik ga de weg op, in mijn eigen kleine autootje. Normaal pak ik altijd de auto van mijn partner (die kan beter tegen een stootje), maar nu dus niet. Ik moest maar een klein stukje, naar het huis van mijn zoon. Hij staat op de latten in Oostenrijk. En wat doet een moeder voor haar alleenwonende zoon? Ze gaat hem verrassen door zijn huis een beetje “stofvrij” te maken en wat wasjes te doen. Dit komt me duur te staan…..Op de snelweg werd ik bijna geraakt door een vrachtwagen die ook last had van het weer. Ik ontsnapte ternauwernood aan een aanrijding! Gelukkig, dat ging goed. Totdat ik de afslag nam. Héél, héél zachtjes schakel ik in een bocht terug naar de tweede versnelling en plotsklaps deed mijn stuur niet wat ik wilde en belandde ik tegen de vangrail.

Hierdoor kwam ik erachter dat er nog behulpzame mensen op deze aardbol rondlopen en dat deed me goed. “Gaat het mevrouw?” hoorde ik iemand uit een auto roepen die voor me gestopt was. “Prima, ik bibber alleen een beetje en durf niet meer verder te rijden”. We gingen in gesprek wat te doen en terwijl we er bijna uit waren klapte een auto op mijn helper. Tien meter schoof hij door en beide auto’s zaten flink in de kreukels. En dat allemaal voor en door mij.

Wat ik hiermee wil zeggen? Ach, eigenlijk niets. De dingen van je af schrijven helpt (zeggen ze) en dat ik ruim 1000 euro schade heb is mijn probleem. Gelukkig is er niemand gewond. Maar één ding weet ik zeker: voortaan neem ik een waarschuwing van het KNMI serieus.

Lees ook:Nooit meer nagelbijten
Lees ook:Beloning voor eerlijke vinder van envelop met 120 biljetten van 500 euro!
Lees ook:Welke auto maakt instappen zo eenvoudig mogelijk
Lees ook:‘De achtste zuster’ van Elle Eggels, bestsellerauteur van ‘Het huis van de zeven zusters’
Lees ook:Hoezo vergeetachtig als je ouder wordt….?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Zaterdagavond….. een slippertje!

  1. Mary

    Jij was een beetje dom, gaat het weer een beetje?
    Wanneer jij mij je telefoonnr. geeft kan ik je bellen i.v.m. het koor.
    Groeten Mary

      /   Reply  / 
  2. Corry Frieswijk Auteur

    Heeeey Mary! Moederliefde gaat ver, soms te ver!
    Ik heb gelukkig niets, da’s al wat! Probeer dit mailadres nog eens, dan geef ik je mijn nummer.
    [email protected]

      /   Reply  / 
  3. Cor Houben

    binnenkort sta ik dan toch op straat. ben 50 jaar, probeer maar eens iets te vinden. ben al jarenlang trainer/coach van jongeren in de sport. Misschien toch maar iets voor mezelf starten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>