Wii heeft positieve invloed op het aantal valincidenten ouderen

Eén op drie 65-plussers maakt minstens één ernstige val per jaar. Dit komt door evenwichtsstoornissen of draaierigheid veroorzaakt door een lage bloeddruk, maar ook omdat de zenuwen het verst van het brein (de voeten dus) het meest afnemen bij het ouder worden. Dat maakt het moeilijk voor de hersenen om in een fractie van een seconde de beslissing te nemen zodat iemand niet omver valt.

Mooi! Dat weten we dan. Maar is er ook iets aan te doen om deze valpartijen te voorkomen? Het balansbord van de Wii Fit kan helpen…. Het balansbord blijkt een handig hulpmiddel om de risicopersonen te identificeren. Dit bord meet namelijk je evenwicht, of je recht staat en welk been dan dominant is. In enkele spelletjes, zoals skiën, wordt je evenwicht op de proef gesteld. De risicopersonen kunnen na de test preventieve maatregelen nemen, zoals oefeningen, om minder te vallen.

De spelcomputer is niet alleen vermaak voor de jongeren!

Lees ook:Judovaltechnieken helpt ouderen tegen gebroken heupen
Lees ook:Ouderen fietsen veiliger na het eten van pepermunt
Lees ook:“Supervrucht” verhoogt potentie
Lees ook:Meisje vraagt burgemeester haar te helpen na overlijden opa
Lees ook:De aangeboren aanleg tot alcoholisme…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>