“Binnen de poorten” cd luisterboek, een aangrijpend oorlogsverhaal

Uitgeverij Rubinstein en Stichting Sobibor presenteren het luisterboek: Binnen de poorten van Jules Schelvis, voorgelezen door Donald de Marcas.

Binnen de poorten is het oorlogsverhaal van Jules Schelvis (1921), een van de achttien Joodse Nederlanders die terugkeerden uit het Duitse vernietigingskamp Sobibor in Oost-Polen. In totaal werden 34.313 Joden uit Nederland naar deze moordfabriek gedeporteerd.

Schelvis wordt in mei 1943 bij een razzia in Amsterdam opgepakt en met zijn vrouw Rachel en haar familie via Westerbork naar Sobibor gedeporteerd. Wat daarna volgt is een martelgang die hem langs een aantal kampen in Polen en Duitsland voert. Zijn in sobere maar heldere en aangrijpende stijl vertelde belevenissen zijn het meer dan waard om niet vergeten te worden.

Jules Schelvis is vandaag de dag weer veelvuldig in het nieuws vanwege zijn betrokkenheid als getuige bij het proces Demjanjuk.

Donald de Marcas heeft ruim veertig jaar ervaring als radiopresentator, nieuwslezer, hoorspel- en stemacteur. Bovendien heeft hij, zelf van Joodse afkomst, altijd lotsverbondenheid gevoeld met diegenen die na de Shoah nog konden en wilden getuigen.

Lees ook:Sobibor concerttournee van Jules Schelvis (93) en Nationaal Symfonisch Kamerorkest gaat door
Lees ook:Sobibor-overlevende Jules Schelvis (93) en het nationaal symfonisch kamerorkest sluiten historische concertreeks af in de “stad van de vrede”
Lees ook:Tot zover John Demjanjuk (91)
Lees ook:Schelvis met kruiden en citroen (recept)
Lees ook:Nieuwe Donald Duck voor de allerkleinsten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>