Vrouwen hebben minder zelfvertrouwen dan mannen

Het ontbreekt vrouwen aan zelfvertrouwen blijkt uit een onderzoek onder 3617 Amerikaanse mannen en vrouwen tussen de 24 en 104 jaar die gedurende zestien jaar werden gevolgd. Ooit komt het goed met ons en werken we de achterstand weg maar dan wel pas op zeer vergevorderde leeftijd, namelijk als we boven de 80 jaar zijn. Pas rond de 95 jaar hebben mannen en vrouwen dezelfde mate van zelfvertrouwen, even geduld dus nog. Vrouwen blijken het hele leven minder tevreden over zich zelf dan mannen. De reden zou zijn dat vrouwen doorgaans kritischer zijn over zichzelf dan mannen. Mannen blaken gemiddeld al op hun zestigste van zelfvertrouwen. Volgens de onderzoekers komt dat doordat het gevoel van zekerheid en stabiliteit dan het grootste is. Naarmate mensen ouder worden zorgen veranderende omstandigheden zoals het Lege Nest Syndroom, pensionering en achteruitgang van de gezondheid ook voor een daling van het zelfvertrouwen.

Lees ook:Mannen gaan vreemd tot hun 55ste……
Lees ook:Waarom vrouwen ouder worden dan mannen
Lees ook:Beter af met een oudere man
Lees ook:“Nederlanders besteden 4,6 uur per week aan persoonlijke verzorging”
Lees ook:Een op drie scheidende mannen vijftigplusser

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen hebben minder zelfvertrouwen dan mannen

  1. zelfvertrouwen uitstralen

    Verrassende resultaten.. ik had het eerder andersom verwacht… maar de leeftijden hier zijn ook niet echt leeftijden waarop je veel zelfvertrouwen nodig hebt lijkt mij? Carrière voorbij en je relaties zijn in een vergevorderd stadium.. niet?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>