72ste Kalorama wandeltocht

Op zaterdag 15 en zondag 16 mei wordt voor de 72ste keer de Kalorama Wandeltocht georganiseerd vanuit Beek-Ubbergen bij Nijmegen. De routes leiden wandelaars door Beek-Ubbergen, de Ooijpolder en, afhankelijk van de afstand, over Duits grondgebied. Uiteraard moet daarbij ook geklommen worden door het heuvellandschap van Berg en Dal, waarbij alle deelnemers Kalorama zullen aandoen. Wandelaars kunnen voor de ééndaagse kiezen uit vijf afstanden: 5, 10, 20, 30 of 40 kilometer per dag. Men kan ook het tweedaagse parcours lopen met totale afstanden van 50, 60, 70 of 80 kilometer. Start en finish is voor alle afstanden Kulturhus Beek te Beek-Ubbergen. Er kan worden ingeschreven op zaterdag en zondag tussen 08.00 en 14.00 uur. Afmelden kan tot uiterlijk 17.00 uur. Na afloop kan iedere wandelaar, na het volbrengen van de tocht, een fraaie speciale herinneringsmedaille in ontvangst nemen. De opbrengst van de tocht komt ten goede aan de bewoners van de Stichting Kalorama. Kalorama is een instelling met een gevarieerd zorgaanbod en omvat twee verpleeghuizen, een verzorgingshuis en een centrum voor doofblinden.

De jaarlijkse Kalorama Wandeltocht is één van de 1000 unieke wandelevenementen van het Landelijk Wandelprogramma van KNBLO-NL in Nijmegen, dé wandelsportorganisatie van Nederland. KNBLO-NL biedt met haar website www.landelijkwandelprogramma.nl de meest actuele wandelagenda van Nederland. Hier vinden wandelaars de laatste wijzigingen van bijvoorbeeld startlocatie of afgelasting, waardoor men niet meer voor vervelende verrassingen komt te staan. Met de uitgebreide zoekfunctie zijn passende wandelevenementen inclusief bijzonderheden per regio te vinden.

Voor meer informatie zie www.landelijkwandelprogramma.nl of www.kaloramawandeltocht.nl

Door Maurice Hengeveld

Lees ook:Wandelen met koninklijke allure
Lees ook:New Balance maakte een schoen speciaal voor de Nederlandse wandelaar: de 888.
Lees ook:Plus Wandelvierdaagse Alkmaar
Lees ook:Wandelvierdaagse Alkmaar… te leuk om te missen!
Lees ook:Zware Vierdaagse verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>