Nieuw album van Suske en Wiske, nu ook als iPhone/iPodTouch en iPad – applicatie te lezen én te horen!

Suske en Wiske, de Vlaamse stripreeks die bedacht werd door Willy Vandersteen wordt 65 jaar en dat gaat gevierd worden! Zo verschijnt de nieuwste strip De Stuivende Stad ook als een applicatie voor mobieltjes en de iPad.

Op 30 maart 1945 verscheen de eerste aflevering van De avonturen van Rikki en Wiske in De Nieuwe Standaard. In het verhaal treden tante Sidonia, Wiske, en haar oudere broer Rikki op. Op 19 december 1945 begon in de krant het eerste verhaal van Suske en Wiske met Suske erin, Op het eiland Amoras.

De verhalen zijn in de eerste plaats humoristisch van aard, maar hebben daarnaast over het algemeen een sterk moraliserende ondertoon.

Het album 311 De stuivende stad ligt op 15 december in de winkel en is verkrijgbaar met hoorspel. De applicatie als luisterstrip wordt tijdelijk gratis aangeboden via de App-store van Apple. Standaard Uitgeverij biedt de applicatie vanaf vandaag gratis aan voor iedereen en vanaf 15 december is hij betalend. Deze combinatie van beeld en geluid als applicatie is uniek, aldus de uitgeverij. Het is de eerste keer ter wereld dat het lezen van een strip met luisteren wordt gecombineerd.

Omdat geestelijk vader Willy Vandersteen (1913-1990) een groot deel van zijn leven in Antwerpen doorbracht, eert de stad de populaire strip met een verjaardagsfeest op 19 december. Tot begin volgend jaar rijdt een Suske en Wiske-tram door de binnenstad.

Lees ook:Suske en Wiske De Musical De Circusbaron
Lees ook:Stripmaker en cartoonist Willy Lohmann (77) overleden
Lees ook:Naast de LINDA. en de Maarten! is er nu de StripGlossy
Lees ook:Kerstmarkt Maastricht is genieten op alle fronten
Lees ook:Willy Alberti – Mijn leven is een lied (24 cd-box)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>