De plastic tasjes bij de supermarkten moeten eraan geloven

De plastic hemdtasjes bij de supermarkten gaan verdwijnen. Je kent het wel, even snel een boodschapje doen (toch weer meer gepakt dan je wilde) teveel om in je jaszakken te stoppen en dan was het “hemdtasje” bij de kassa altijd je redding. Dat is binnenkort niet meer. Supermarkten willen groener worden.

Dit blijkt uit het klimaatplan van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de brancheorganisatie van Nederlandse supermarkten. Het verminderen van het aantal plastic tasjes is een van de maatregelen. Supermarkten denken zo 500.000 kg plastic per jaar te kunnen besparen. Op zich prima, alleen onhandig voor ons……..

In de loop van 2011 zullen de plastic tasjes niet meer vrij beschikbaar in de winkels liggen. Enkel op verzoek (en dan moet je echt je armen vol hebben…) delen kassamedewerkers nog een tasje uit.

Lees ook:Einde tijdperk plastic zakjes in zicht
Lees ook:Makkelijk een kilo lichter per week
Lees ook:Oranje WK-vlaggetjes in de straat? Let op!
Lees ook:Telefoneren in de lucht straks mogelijk
Lees ook:Wel/niet wisselen van zorgverzekeraar? Nederland twijfelt!

1 Reacties // Reageer

One thought on “De plastic tasjes bij de supermarkten moeten eraan geloven

  1. Winkeltas

    Groente en fruit: het effect zal juist negatief zijn. Losse groenten en fruit zal nu voorverpakt worden en dat gebeurd fabrieksmatig in stevige verpakkingen. De prijzen zullen behoorlijk gaan stijgen en de klant krijgt niet meer de mogelijkheid om afgepast aan de eigen behoefte te gaan afwegen.
    Kassa-tasjes: Sommige handige levensmiddelenfabrikanten zullen hun verpakkingen ook zo aanpassen dat ze zonder tas te dragen zijn. Denk aan wasmiddelen, brood, pakken met vloeibare inhoud zoals melk en yoghurt etc, grote kartonnen verpakkingen Kortom alle verpakkingen die niet in je jaszak passen.
    Forse prijsverhogingen en een forse toename van het afval is het gevolg. En dan vergeet ik maar even de ergenis die het oproept. Je zult maar t5elkens vanaf je werk naar huis je boodschappen moeten doen, moet je steeds een boodschappentas menemen naar je werk. Of de gigantische stapel dure tassen in je huis omdat je vaak vergeet dat je zelf een tas mee moet nemen als je brood, broodbeleg en en pak melk wilt gaan kopen (symbolisch voorbeeld).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>