Kinderen worden een stuk ouder dan hun ouders en grootouders

Jammer, jammer, de kans dat onze generatie de honderd haalt is heel klein, maar voor onze nazaten ziet het er rooskleuriger uit. Een op  de vier zal zijn of haar honderdste verjaardag vieren.

Goed nieuws dus voor de (klein)kinderen van vandaag en nog beter nieuws voor kinderen die pas geboren worden.  Toch als we de cijfers van een Britse studie mogen geloven. De kinderen van vandaag zullen veel langer leven dan hun ouders en grootouders en voorspeld wordt dat van de 12,4 miljoen kinderen die zestien en jonger zijn in Groot-Brittannië er minstens 3,3 miljoen honderd zullen worden.
In klassen met dertig leerlingen zullen er ‘straks’ acht een telegram van het koningshuis krijgen met felicitaties, schrijft de krant Daily Mail. De rest van de klas zal ook een hoogbejaarde leeftijd bereiken hoewel ze geen honderd kaarsjes zullen uitblazen.

In het verschil in levensverwachting tussen mannen en vrouwen zal geen verandering komen. Een jongen die vandaag zestien is, zal gemiddeld 88 worden en een meisje 91. Vandaag maakt tien procent van de 65-plussers kans om honderd te worden, 12,3 procent van de 51-jarigen en 18,5 procent van de bevolkingscategorie tussen 17 en 50.

Lees ook:Babymeisjes zeer grote kans om 100 jaar oud te worden
Lees ook:Honderdjarige Japanners nemen rap in aantal toe
Lees ook:Man bijt hond niet meer
Lees ook:Facebookregels voor ouders en grootouders
Lees ook:Gefeliciteerd mevrouw Honderd met uw 100e verjaardag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>