Minder muggen dezer zomer…….

…… dat wil zeggen: als het droge weer verder aanhoudt! Volgens professor Grootaert van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen is er momenteel veel minder stilstaand water dan andere jaren om eitjes af te zetten, wat essentieel is in de voortplantingscyclus van muggen.

Muggen hebben stilstaand water nodig om hun eitjes af te zetten. Die ontwikkelen zich in dat water tot larven en ontpoppen daarna tot een volwassen mug, waarna ze tot een aanval overgaan op zoek naar een fijne bloedmaaltijd waar niemand op zit (of ligt) te wachten.

Omdat dakgoten, plassen, regentonnen enzovoort uitgedroogd zijn, wordt het erg moeilijk om eitjes af te zetten. Er zijn natuurlijk altijd muggen die ergens wel water vinden, maar als het warme droge weer nog een tijdje aanhoudt, dan zullen dat er veel minder zijn dan andere jaren.

Lees ook:Staan we aan de vooravond van een muggenplaag?
Lees ook:Muggen zijn minder talrijk dan vorig jaar…
Lees ook:Muggen steken kop op!
Lees ook:Warmte, zweet en urinezuur trekt muggen aan
Lees ook:Muggenplaag in Oostenrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>