Oude liefde roest niet

Je kent het programma “memories” vast wel, mensen van alle leeftijden vertellen over een bijzondere liefde die ze nooit zijn vergeten. Hoe is het sindsdien met die oude liefde vergaan? Die jeugdliefde lijkt specialer en waardevoller dan andere liefdes later in je leven. Een leuk programma en prima als je alleenstaand bent en weer kriebels krijgt, maar bijzonder pijnlijk als je nog een partner hebt. Toch denkt meer dan de helft van de Nederlanders regelmatig terug aan die ene eerste en echte liefde en daar blijft het niet bij…….Dit blijkt uit de jeugdliefde-enquête van SchoolBANK.nl onder 3.000 respondenten.

Eén op de drie deelnemers meent dat een jeugdliefde specialer en waardevoller is dan de relaties die later in het leven worden aangegaan. Een kwart van de respondenten met een jeugdliefde koestert bovendien nog steeds warme gevoelens voor deze eerste vlam.

Het merendeel heeft zijn of haar jeugdliefde op school leren kennen en is deze daarna volledig uit het oog verloren. Iets minder dan de helft lijkt het erg leuk om het contact met de jeugdliefde weer op te pakken, voornamelijk om te weten hoe het nu met diegene gaat.

Daarnaast is met 21 procent herinneringen ophalen een reden om het contact nieuw leven in te blazen, 9 procent wil een vriendschap aangaan en 8 procent van de deelnemers zou zelfs willen kijken of de verliefdheid er nog is.

Een derde heeft daadwerkelijk geprobeerd de oude liefde op te sporen. Een grote meerderheid hiervan vindt dat deze zoektocht niet verzwegen mag worden tegenover de huidige partner. Niet iedereen is echter zo open en eerlijk, 15 procent verzwijgt doelbewust de zoekpoging om problemen in de huidige relatie te voorkomen.

Lees ook:Jeugdliefde laat een onuitwisbare indruk achter
Lees ook:“Hemelrijk” roman van Thé Lau
Lees ook:100 worden hoeft niet van iedereen even hard…
Lees ook:Genieten van je relatie na je 50e
Lees ook:Nederlanders verklaren auto de liefde tijdens Valentijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>