Nederlands Stieg Larsson Millennium-trilogie-hoorspel

Ook zo genoten van de Millennium Trilogie-boeken van Stieg Larsson (Mannen die vrouwen haten)? Of van de films? Dan bent u misschien wel blij om te horen dat er ook een hoorspel komt. De hoofdrollen hier in worden vertolkt door acteur Victor Reinier en actrice Rifka Lodeizen. De audio-versie van het eerste deel van Larssons Millennium-trilogie wordt vanaf 13 september 2011 iedere werkdag om 0.45 uur uitgezonden op Radio 1.
Naast Reinier die onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist speelt en Lodeizen die de rol van hackster Lisbeth Salander op zich neemt, werken ook onder anderen Johanna ter Steege, Marcel Hensema, Nadja Hupscher, Oda Spelbos en Bram van der Vlugt mee aan het hoorspel.

Van de millennium-triologie van Stieg Larsson (1954 – 2004) zijn wereldwijd maar liefst 27 miljoen boeken verkocht. Na Mannen die vrouwen haten in 2005, volgden een jaar later het tweede en derde deel: De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid. Het drieluik is twee maal verfilmd. In Nederland bezetten de boeken in de periode maart 2010 – maart 2011 nog steeds de eerste drie plaatsen van de top zestig van meest verkochte spannende boeken.

Larsson heeft zijn succes nooit meegemaakt. De schrijver overleed in 2004 op vijftigjarige leeftijd aan een hartinfarct, vlak voor het uitkomen van zijn eerste boek.

Lees ook:Als je leest geniet je meer van het leven
Lees ook:Paul McCartney stapt weer in huwelijksbootje
Lees ook:Bejaarde mannen meer “in” voor seks dan vrouwen
Lees ook:Hoorspel over koningin Wilhelmina in de maak
Lees ook:Vrouwen blijken mannen toch niet zo goed te kennen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>