Discovery Magazine; nieuw tijdschrift van Discovery Channel

Discovery magazine ligt in de winkel. Het tijdschrift is een verdieping ten opzichte van mannenzender Discovery Channel. Het magazine komt in eerste instantie zes maal per jaar uit in een oplage van 35.000 stuks. Discovery Magazine kost 6,95 euro en wordt in heel Nederland gedistribueerd. Nederland is het eerste Europese land waar het magazine in de winkels ligt. Lijkt mij een prima abonnement om ‘de man’ lekker rustig mee in de tuin te zetten…Discovery Magazine brengt verdieping ten opzichte van de zender. Met Andre Kuipers op de cover is het thema van de eerste editie ruimtevaart. Elke editie heeft een nieuw thema en wordt aan de hand van vijf pijlers uitgelicht: wetenschap & techniek, lifestyle & personality, dier & natuur, ontdekking & avontuur en geschiedenis & beschaving. In het eerste nummer zijn interviews opgenomen met Andre Kuipers, Whale Wars-man Laurens de Groot en avonturier Casijn Kollers. Columns in het blad zijn van de hand van Discovery F3-talent Dennis van de Laar en Alco de Jong, programmadirecteur van Discovery Networks Benelux. Ook worden achtergronden van programma’s als Goldrush en Mythbusters beschreven.

Discovery Channel, dé non-fictie zender voor mannen (raar, mag je daar als vrouw niet in geïnteresseerd zijn?), is autoriteit op het gebied van alle onderwerpen die betrekking hebben op de wereld om ons heen. De zender viert bijzondere mensen die hun levenswerk maken van ontdekken en het voeden van hun nieuwsgierigheid. Discovery Magazine zal, net als de zender, bestaan uit ‘Intelligent Entertainment’ en verhalen vertellen die inspireren en de verbeelding tot leven brengen. Verhalen over mensen die keer op keer hun grenzen verleggen, onvoorstelbare uitvindingen doen en daarmee levens veranderen en mijlpalen markeren in onze geschiedenis. Het tijdschrift zal bestaan uit minimaal 100 pagina’s waarvan een derde volledig gebaseerd is op Nederlandse onderwerpen. Er zal ook gekeken worden naar digitale verdieping door middel van onder meer QR voor een maximale content beleving.

Lees ook:Ruimtevaart in het Polygoon Journaal
Lees ook:Eerste webshop en magazine voor getinte vrouwen
Lees ook:Pink Ribbon Magazine 2010 is uit!
Lees ook:SBS 6 last documentaire over vliegtuigramp in
Lees ook:André het astronautje….geschreven door André Kuipers zelf!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Discovery Magazine; nieuw tijdschrift van Discovery Channel

  1. Content Marketing

    Discovery Magazine heeft altijd erg leerzame en leuke stukken in het tijdschrift voorzien met de mooiste foto’s van deze planeet. Met veel leesplezier lees ik de artikelen en verbaas ik me hoeveel er nog van de wereld te zien is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>