58% van de Nederlanders chagrijniger dan gezond voor hen is

Vrouwen zijn veel negatiever dan mannen en vrouwen krijgen meer positieve gevoelens van lezen dan van seks……. we komen niet echt lekker uit de bus hè?! Deze en andere opmerkelijke feiten blijken uit een positiviteitsonderzoek van Psychologie Magazine onder 400 Nederlanders. Dus zal het wel!

Feit is wel dames, dat een positieve levenshouding zorgt voor een gezonder lijf, betere sociale contacten en meer succes en voldoening in het leven.

- De ‘positiviteitsratio’ van de gemiddelde Nederlander is veel te laag: 58% van de Nederlanders heeft te weinig positieve gevoelens. Vrouwen (64%) zijn negatiever dan mannen (52%), en jongeren (77%) negatiever dan ouderen (40%).Uit onderzoek  blijkt dat een gezond en prettig leven een positiviteitsratio van minimaal 3:1 vraagt: drie positieve gevoelens tegenover elk negatief gevoel.

- De Nederlandse man krijgt het vaakst positieve gevoelens van het omgaan met zijn partner (50%), seks (47%) en naar muziek luisteren (38%).

- De Nederlandse vrouw raakt weliswaar ook het vaakst positief gestemd door haar partner (52%), maar dat ligt niet aan de seks – die staat bij haar pas op de elfde plaats (19%). Vrouwen worden veel positiever van het omgaan met hun kinderen (42%), met vrienden (35%) of het lezen van een boek (30%).

- Hoe ouder de Nederlander, hoe meer positiviteit hij in zijn leven ervaart. Van de jongeren tussen 18 en 29 jaar heeft 77 procent nog te weinig positieve gevoelens om aan de 3:1 ratio te komen. Maar tussen 50 en 64 jaar is dat percentage al teruggeschroefd tot 40 procent: genoeg om naar uit te kijken dus! Deze trend wordt bevestigd in internationaal onderzoek.

- Negatieve gevoelens krijgen Nederlanders het vaakst van het huishouden (61%), reizen van en naar werk (47%), werken (37%), omgaan met de schoonfamilie (34%) en de krant lezen (33%).

Lees ook:Nederlanders blijken blije energiebommen
Lees ook:Bejaarde mannen meer “in” voor seks dan vrouwen
Lees ook:Als je leest geniet je meer van het leven
Lees ook:Slecht nieuws over jeugd geeft 50-plusser beter gevoel
Lees ook:Jong en oud….. we zijn steeds langer online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>