Fietsroutes in Google Maps is gelanceerd!

Fietsers krijgen nu de mogelijkheid om een route te plannen op Google Maps, routes aan te passen, fietspaden te gebruiken en fietsvriendelijke routes te berekenen die bijvoorbeeld drukke wegen vermijden. Inmiddels worden er volgens de zoekgigant al honderden kilometers aan fietsroutes getoond, wat in de toekomst zal worden aangevuld door gebruikers van de dienst.

En behalve de route is er ook extra informatie te vinden over recreatieve fietstochtjes in de buurt.

Google roept fietsers op om zelf aanvullende route-informatie aan de dienst toe te voegen. Dit middels de Map Maker-tool. Hiermee kunnen gebruikers onder meer zelf routes toevoegen op basis van hun kennis van de omgeving. Naast de Benelux zijn de fietsroutes woensdag ook beschikbaar gekomen in veel andere landen.

Google werkte voor het project samen met een groot aantal steden en kaartleveranciers. Het was via de zoekmachine al mogelijk een reis te plannen met de auto, te voet of met het openbaar vervoer.

Lees ook:Fietsnetwerk.nl introduceert ‘Het nieuwe knooppunten fietsen’
Lees ook:Goed voorbereid online op weg met nieuwe fietseropuit app
Lees ook:Google toegetreden tot boekenmarkt
Lees ook:Meimaand fietsmaand hoopt op 600.000 deelnemers
Lees ook:Het handigste fietsrouteboek van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>