Senioren voelen zich afgedankt op de arbeidsmarkt

Dat laat jij je toch niet gebeuren? Wel is het zo dat bijna de helft van de 55-plussers in Nederland zich afgedankt voelt op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit onderzoek van de ouderenbonden ANBO en de Unie KBO en het televisieprogramma Debat op 2. Oudere werknemers worden als duur of lastig gezien, terwijl we zoveel kunnen betekenen in de maatschappij door onze kennis, ervaring,  loyaliteit en motivatie . Wat nou oud en afgedankt?? Mijn collega plaatste nog een tip voor je op deze site gisteren.

 


Voor het onderzoek werden 5.286 ouderen (55+) uit de achterban van beide ouderenbonden ondervraagd. Daarvan zei 47 procent zich afgedankt te voelen en meer dan de helft voelt zich ‘ongewenst’, aldus Debat op 2.

 Volgens het tv-programma bestaat er onder ouderen veel weerstand tegen de hervorming van de arbeidsmarkt. Zo is bijna driekwart van de senioren tegen inperking van de WW en het ontslagrecht en 63 procent is tegen verlaging van de ontslagvergoeding, aldus Debat op 2.

Bijna een derde van de ondervraagde ouderen is bang de komende 5 jaar in armoede te belanden. Een vijfde van de pensioengerechtigden zegt niet uit te komen met zijn geld. Van hen kan niet verwacht worden dat ze maar een bijbaantje zoeken om hun inkomen op te krikken, vindt een meerderheid van de ondervraagden.

Lees ook:Op vakantie? Aaaaaaarghh… stress!
Lees ook:Senioren hebben geen vertrouwen in gemeentepolitiek
Lees ook:Vrouwen ‘snoozen’ langer dan mannen
Lees ook:Ouderen eenzaam? Welnee! Jongeren!
Lees ook:Politieke partijen verre van seniorvriendelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>