Hagel en natte sneeuw verwacht

Nou, haal je winterjas en oorkleppen maar uit de mottenballen, de kou komt eraan. Dit weekeinde gaat zelfs gepaard met de eerste hagel en natte sneeuwbuien! Waar hebben we het over! Gisteren zat ik nog met een kennis in de tuin een kopje thee te drinken en moesten we zelfs de schaduw opzoeken!

 

Omdat de bovenlucht na donderdag sterk afkoelt, kunnen de buien vooral in de koudere nachten en in het diepe binnenland een deels winterse lading met zich meebrengen. Je stoepje zou zomaar glad kunnen zijn ‘s morgens vroeg, pas op!

De kou wordt in gang gezet door een sterke noordelijke stroming die lucht, rechtstreeks afkomstig uit het Noordpoolgbied, naar onze streken voert. De temperaturen, die eergisteren nog op 22 graden lagen, vallen terug naar 6-9 graden in het weekeinde. In de nachten komt het lokaal tot wat lichte vorst. Ook op langere termijn raken we het veel te koude weer niet kwijt. Volgende week worden maxima berekend van hooguit 10 graden en ‘s nachts in het veelal boven nul.

 

 

Lees ook:Het lenteweer komt eraan!!!
Lees ook:Dooi is in aantocht
Lees ook:Warm voorjaar verwacht
Lees ook:We hadden een record vandaag! Nog nooit zo warm in maart!
Lees ook:Weersverwachting: zon en temperaturen tot 29 graden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>