Gevolg van de crisis: minder mensen op wintersportvakantie

Tsja… daar kun je natuurlijk op wachten. Door de onzekere economische tijden besluiten veel mensen links en rechts te besparen op luxe-uitgaven zoals vakanties. Zo zijn er dit jaar bijvoorbeeld 50.000 minder wintersportvakanties geboekt dan vorig jaar rond deze tijd.Dat is een afname van ruim 9 procent, zegt Frank Oostdam, directeur van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De brancheorganisatie maakt zich nog geen zorgen, omdat mensen hun vakantie steeds later boeken. Dat is al langere tijd een trend, maar de onzekerheid over de kabinetsplannen heeft dit jaar volgens Oostdam zeker meegespeeld.

Minder boekingen wil overigens niet zeggen dat er minder Nederlanders op wintersport gaan, omdat er ook mensen zijn die direct boeken en niet via een touroperator. Toch verwacht Oostdam niet dat het niveau van 2011 wordt gehaald.

Lees ook:Frankrijk en Griekenland minder populaire vakantiebestemmingen
Lees ook:Senioren zijn de snelste beslissers
Lees ook:Reisadviezen Griekenland
Lees ook:Senioren een interessante doelgroep voor toerisme
Lees ook:Vier op de tien gepensioneerden leven soberder

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gevolg van de crisis: minder mensen op wintersportvakantie

  1. costa blanca

    Ski is een geweldige vakantie / reisbestemming. Ik ben zeer memorabele momenten die er zijn had met mijn familie. Men moet zeker daar heen te gaan at-minste een keer is in een mensenleven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>