Raar verhaal: geelbruine tand John Lennon maakt tournee langs tandartsen

Persoonlijk vind ik het een raar verhaal, maar aangezien het voor het goede doel is (aandacht voor mondkanker) is het het vermelden wel waard: een deel van een tand van John Lennon brengt de komende weken een bezoek aan verschillende tandartsen. In het kader van de Britse mondkankermaand reist een sieraad met daarin een stukje van Lennons tand door Groot-Brittannië. De reizende tand van Lennon werd vorig jaar bij een veiling gekocht door de Canadese tandarts Michael Zuk. Hij liet van een deel van de tand een sieraad maken, dat de komende weken een reis langs zestien tandartspraktijken maakt. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor mondkanker.
Lennon gaf de ‘geelbruine tand met een holte erin’ in de jaren zestig aan zijn huishoudster. Zij gaf het ding door aan haar dochter, die groot fan van The Beatles was. In november ging de tand onder de hamer, Zuk telde 19.500 pond neer voor het stukje van Lennon.

Lees ook:Vergeelde tand (met gat!) John Lennon brengt veel geld op
Lees ook:Iemand behoefte aan een tand van John Lennon?
Lees ook:Mondkanker centraal op Europese Dag van de Gezonde Mond
Lees ook:Vrouw die ‘swingend’ loopt komt vaginaal klaar
Lees ook:John Lennon zou vandaag 70 jaar zijn geworden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>