Spaanse APK voor Nederlandse voertuigen

Goed nieuws voor Nederlandse pensionado’s, overwinteraars en/of eigenaren van een huis in Spanje: vanaf 1 november 2012 kunnen eigenaren van Nederlandse voertuigen en aanhangers hun voertuigen in Spanje APK laten keuren. Het betreft een proef van het ministerie van Infrastructuur en Milieu waaraan een aantal Spaanse bedrijven meedoet.  De mogelijkheid om een APK-keuring in Spanje te laten uitvoeren, bespaart Nederlandse burgers en bedrijven een retourreis naar Nederland. Nederlanders die in Spanje aan het overwinteren zijn, kunnen nu ook daar hun voertuig laten keuren voor de jaarlijkse APK.

 

 

 

Nederlandse voertuigen en aanhangers mogen vanaf 1 november 2012 bij een aantal Spaanse keuringsbedrijven gekeurd worden. In Barcelona is dat Certio, in Alicante en Benidorm bij Applus Uteuve, in Marbella, Motril en Sevilla is dat bij ITV Veiasa. De betreffende bedrijven zijn te herkennen aan het RDW erkenningsschild, zoals dat ook bij Nederlandse bedrijven hangt. Goedgekeurde voertuigen krijgen een Nederlands keuringsrapport. De Spaanse keurmeester meldt het gekeurde voertuig af in het Nederlandse voertuigregister.

Lees ook:Nu mogelijk: kenteken zelf digitaal schorsen
Lees ook:Voor kookgekken: Shop Andalucia brengt Spaanse delicatessen naar hier!
Lees ook:Kenteken op pasje
Lees ook:Recept witte sangria
Lees ook:Stedentrip naar Barcelona? Fietshelm mee!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spaanse APK voor Nederlandse voertuigen

  1. Claus van Mierlo

    Handige service, maar ben benieuwd naar de kwaliteit van de keuringen. Een normale ITV-keuring duurt gemiddeld 10 minuten en is dus lang niet zo uitgebreid dan een APK. Er is in elk geval weinig kans op steekproefsgewijze controle vanuit NL…

    Als je langere tijd in Spanje verblijft of er woont, is het overigens voordeliger om je auto over te laten zetten op Spaans kenteken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>