Bomen voor het Leven Dag 2012

Vandaag, 24 november 2012, elk jaar op de laatste zaterdag van november, planten nabestaanden van kankerpatiënten bomen ter herinnering aan de overledenen. Het is voor de 13e keer dat er bomen bijgeplant worden in het Wilhelminabos in Dronten. In het Wilhelminabos komen nabestaanden bij elkaar om samen stil te staan bij het gemis en verlies dat ze ervaren na het overlijden van een dierbare aan kanker. Het bos staat gevuld met herinneringsbomen en vormt zo een bos vol verhalen dat rust en ruimte geeft aan de herinneringen.

 

 


De dag is verdeeld in een ochtendprogramma dat om 11.00 uur van start gaat, en voor de bezoekers in de middag start het programma om 13.00 uur. Er zijn verschillende sprekers die zelf een dierbare hebben verloren. Na een minuut stilte, gaan de dierbaren onder begeleiding van vrijwilligers van Staatsbosbeheer de bomen planten.

Elk jaar worden de namen van de overleden bijgeschreven op de glaspanelen die op de Gedenkplek staan. Elke naam is een klein monument voor iemand die een ongelijke strijd verloren heeft. Namen die de herinnering levend houden.
De Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer hebben het Koningin Wilhelminabos in 1999 aan KWF Kankerbestrijding geschonken ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan. In december 2000 is een start gemaakt met de aanplant van het bos.

Het Wilhelminabos ligt in de noordpunt van het Roggebotzand bij Dronten tegenover Kampen. Het Wilhelminabos kan het hele jaar door worden bezocht. Meer informatie over het Wilhelminabos is te vinden op www.wilhelminabos.nl.

Op 30 november 2013 is de volgende boomplantdag.

Lees ook:Uitvaartwensen in een paar klikken vastleggen
Lees ook:Uitvaarthotel opent deuren
Lees ook:Drielandenpunt helemaal verkeerd aangegeven
Lees ook:Nationale Herdenking slachtoffers MH17
Lees ook:Sterrenherdenkingsboom voor een mooie herinnering

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>