Mannen zijn fervent kerstmarktbezoekers

Dat met name vrouwen kerstmarkten afstruinen een gezellig uitje vinden en dat zij het liefst een paar keer per jaar gaan, is een afschuwelijk misverstand. Onder de kerstmarktbezoekers zijn het de mannen die het niet bij één keer kunnen laten, zij geven vaker dan vrouwen aan meer dan één keer per jaar een kerstmarkt te bezoeken (41% versus 23%).

Jaarlijks wordt reikhalzend uitgekeken naar de kerstmarkt door…….  de mannen! Ligt dit mogelijk aan de hapjes en de drankjes (lees: alcoholische versnaperingen) die er in grote getale aanwezig zijn, of zijn mannen toch stiekem gevoeliger voor de echte kerstsfeer?

 

Van de 87% die dit jaar Kerst viert vindt 29% dat een bezoek aan een kerstmarkt bijdraagt aan het ultieme kerstgevoel. Waarom bezoeken we eigenlijk een kerstmarkt? Een bezoek aan een kerstmarkt is gezellig (71%) en is bedoeld om inspiratie op te doen (31%). Daarbij geldt voor 29% van de kerstvierders dat een bezoek aan een kerstmarkt hen in de ultieme kerstsfeer doet wanen. Een relatief grote groep respondenten uit het onderzoek van Intratuin (23%) benoemt een dergelijk bezoek zelfs tot dé favoriete bezigheid tijdens de kerstperiode. Dat er binnen deze groep geen verschil is aangaande geslacht, leeftijd of gezinssituatie typeert de populariteit van het gezamenlijke uitje naar de kerstmarkt. Van alle Nederlanders bezoekt bijna de helft (48%) wel eens een kerstmarkt.

 

 

 

Lees ook:Gezellige kerstmarkten in België en Nederland
Lees ook:De Kerstmarkt Dordrecht komt eraan!
Lees ook:Een authentieke kerstmarkt in het gezellige centrum van Gent
Lees ook:1 op de 4 Nederlanders heeft bonje met de buren
Lees ook:Kerstshoppen is helemaal in!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>