Van Gogh Museum; 1,5 miljoen cultuurliefhebbers uit binnen- en buitenland

Het Van Gogh Museum sluit een bijzonder en enerverend jaar af. Het afgelopen jaar bezochten in totaal 1.483.000 bezoekers uit binnen- en buitenland de collectie van het museum. Het Van Gogh Museum is dit jaar opnieuw het best bezochte museum in Nederland en daarmee een belangrijke publiekstrekker voor Amsterdam. Door de renovatie van het gebouw aan het Museumplein zijn de werken van Vincent van Gogh tijdelijk, tot en met 25 april 2013, in de Hermitage Amsterdam te zien met de presentatie Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam. Sinds oktober, het begin van de samenwerking tussen beide instellingen, tot het eind van dit jaar zijn er bijna 310.000 bezoekers naar de Hermitage Amsterdam gekomen om deze presentatie en de Hermitage-tentoonstelling Impressionisme. Sensatie en Inspiratie te bekijken.
‘Wij zijn heel blij met deze aanhoudende belangstelling. Toen we het concept bedachten voor deze samenwerking, wisten we dat het lastig zou zijn om op wereldwijde schaal iedereen te informeren over deze tijdelijke verhuizing. De aantallen bezoekers tonen aan dat veel mensen onze nieuwe locatie weten te vinden, en getuige de vele positieve reacties die we dagelijks ontvangen ook goed beoordelen”, aldus Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum.

Van de bijna 1.5 miljoen bezoekers vormt de Nederlandse bezoeker, evenals in 2011, het grootste aandeel. Ruim 13% (195.000) komt uit Nederland. Internationaal is het Van Gogh meest favoriet bij kunstliefhebbers uit Italië (10,6%), de Verenigde Staten (10.4%). We zien een toename van de bezoekers uit de West- en Zuid-Europese landen en een lichte toename uit de Zuid-Amerikaanse landen. Ook dit jaar was de museumwinkel voor veel mensen een welkom onderdeel van hun bezoek. Producten gedecoreerd met de afbeelding van het schilderij Amandelbloesem (1890) werden het meest verkocht. In de speciale Van Gogh winkel in de Hermitage Amsterdam is de catalogus van de presentatie favoriet.

Via de online- en social media heeft het museum direct contact met mensen die belangstelling hebben voor het Van Gogh Museum en het leven en werk van Vincent van Gogh. Dat de betrokkenheid groot is valt af te leiden uit de aard en het aantal van de reacties en aanbevelingen. Op Facebook groeide het aantal fans van 27.000 naar 75.000. Het a

Lees ook:Van Gogh Museum verhuist topstukken naar Hermitage
Lees ook:Eigen tulp voor Vincent van Gogh
Lees ook:Keukenhof 2015 geopend door Willem van Gogh
Lees ook:De Grote Van Gogh Atlas
Lees ook:Met de (klein)kinderen naar Bert en Ernie in het Van Gogh Museum

Geen reacties // Reageer