Winkelwalhalla’s: Haarlem, Apeldoorn en Middelburg

Waar je moet zijn als je de flappen even lekker uit wilt geven? In Haarlem! Want het centrum van de stad Haarlem is met 68 soorten winkels het meest gevarieerde winkelcentrum van Nederland. Daar houden we van! Al die eenheidsworst… Apeldoorn volgt op de tweede plek met 67 soorten winkels, Middelburg staat op drie met 66 verschillende zaken. Zo blijkt uit de top-15 van meest gevarieerde winkelsteden van Nederland die het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag publiceerde. Grappig; die laatste twee zijn dan weer steden die ik er echt niet tussen had verwacht!
Sinds de vorige meting in 2008 kwamen er in de meest gevarieerde winkelsteden vooral zaken bij op het gebied van huishoudelijke artikelen, groenten, natuurvoeding en reformartikelen. Winkels die de centra verlieten zijn voornamelijk sportzaken en verkooppunten van onder andere wasmachines en verf en behang. Nijmegen stond voorheen op de eerste plaats, met 66 verschillende soorten winkels. Dat aantal is teruggelopen tot 64, waarmee de Gelderlandse stad dit keer terug te vinden is op zes. Het gemiddelde aantal winkelsoorten van de 15 winkelcentra met het meest gevarieerde aanbod is in 2012 63,3. In 2008 waren dat er 61,8.

Lees ook:Haarlem Culinair 2011
Lees ook:Winkelen tot middernacht tijdens Haarlem ShoppingNight 2013
Lees ook:Shop je suf tijdens de Haarlem ShoppingNight op 7 juni!
Lees ook:Rivièra Maison opent achtste Flagship Store in Laren
Lees ook:KBO blij met uitspraak huishoudelijke hulp

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Winkelwalhalla’s: Haarlem, Apeldoorn en Middelburg

  1. Draaien

    Leuk om te weten. Denk dat ik van de week even langs ga in Apeldoorn!

      /   Reply  / 
  2. Greet

    Apeldoorn? Niet te geloven, ik zou het zelf op de 20e plaats of zo neergezet hebben. Het is maar één straat. En echt niet gezellig. (Ben zelf Apeldoorner.)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>