Koningsdag niet 27 maar 26 april 2014 gevierd

Er was al paniek in Nederland, want de allereerste Koningsdag zou worden gehouden op een zondag, te weten 27 april, de verjaardag van prins Willem-Alexander. Maar het wordt anders! 26 april 2014 gaan we de eerste Koningsdag vieren.  Hm…dan levert het de meeste nog geen vrije dag op!

Amstelveen en De Rijp hebben in 2014 de primeur van de eerste Koningsdag. Koninginnedag zou dit jaar in die gemeenten worden gevierd, maar vanwege de troonsafstand van koningin Beatrix en de inhuldiging van Willem-Alexander op 30 april krijgt deze dag een ander karakter. De Rijksvoorlichtingsdienst kondigde Koningsdag maandagavond aan, kort nadat koningin Beatrix had gemeld afstand te doen van de troon. Wanneer Koninginnedag op een zondag viel, werd de viering ook altijd gehouden op de zaterdag ervoor. Dat gebeurde voor het laatst in 2006. De koninklijke familie bezocht toen Zeewolde en Almere.

Lees ook:Maandag kondigt Koningin Beatrix mogelijk aftreden aan
Lees ook:Nederlanders hebben vertrouwen in koningin Beatrix
Lees ook:Koningin Beatrix viert 75e verjaardag
Lees ook:Bea zegt troon na 33 jaar vaarwel!
Lees ook:Driewerf hoera voor onze oudst regerende monarch!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>