FutureLand tijdens voorjaarsvakantie

Sinds 1 september 2008 wordt gebouwd aan een nieuw stukje Nederland: Maasvlakte 2. FutureLand, het interactieve informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, is het hele jaar gratis toegankelijk voor jong en oud. Ook tijdens de voorjaarsvakantie is iedereen weer van harte welkom en besteedt FutureLand extra aandacht aan de jongste bezoekers. Van zondag 17 februari tot en met zondag 3 maart kunnen kinderen samen met hun grootouders/ouders ontdekken hoe je nieuw land aanlegt, welke dieren vroeger allemaal leefden op de zeebodem en wat er voor spannends in een haven gebeurt. Het nieuwe land van dichtbij bekijken kan door een rondvaart te maken met de FutureLand Ferry of een busrit met de FutureLand Express XL.

Nieuwsgierige bezoekertjes en hun grootouders/ouders kunnen tijdens de voorjaarsvakantie aanschuiven bij een presentatie die toegankelijk is en uitleg geeft over alles wat bij de aanleg van Maasvlakte 2 komt kijken. Daarna gaan de kinderen met hun begeleiders zelf aan de slag: met behulp van een ontdekkingstocht maken ze een interactieve rondgang door FutureLand. Van gevonden mammoetbotten tot het meest indrukwekkende materieel waarmee wordt gewerkt, alles komt voorbij. De ontdekkingstocht is er op twee niveaus:  kinderen van 6-9 jaar en kinderen vanaf 10 jaar.

De speciale kinderrondleidingen door FutureLand worden georganiseerd van zondag 17 februari tot en met zondag 3 maart en zijn gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig.
-       Op de volgende werkdagen starten de kinderrondleidingen om 13:00 en 15:00 uur: wo. 20/2, di. 26/2, wo. 27/2, do. 28/2 en vrij. 1/3.
-       Op zondagen gedurende de voorjaarsvakantie starten de kinderrondleidingen om 13:00 en 15:00 uur: zo. 17/2,  zo. 24/2 en zo. 3/3.

Let op: op zaterdagen is FutureLand, los van de themadagen, gesloten. Op zaterdag 23 februari is FutureLand geopend voor een themadag in het teken van  de Yangtzehaven en worden er om 13:00 en 15:00 uur kinderrondleidingen georganiseerd.

Bezoekers van FutureLand kunnen het nieuw aangelegde land van dichtbij bekijken en een rondvaart of -rit maken met de FutureLand Ferry (€ 8,75 p.p.) of FutureLand Express XL
(€ 5,75 p.p.). Een ervaren gids van FutureLand vertelt het verhaal over Maasvlakte 2 en de technische aspecten van de terminal in aanbouw, waar in 2014 de grootste containerschepen zullen afmeren. De FutureLand Express XL past iedere zondag haar route aan voor een uniek kijkje op de AMPT MVII terminal in aanbouw. Een combinatieticket voor zowel de rondvaart als busrit kost € 13,- per persoon. Kijk voor informatie en het maken van reserveringen op www.futureland.nl. Let op: passagiers moeten tenminste 135 cm zijn.

In informatiecentrum FutureLand beleef je de haven van de toekomst. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt een prachtig uitzicht op zee en Maasvlakte 2 in ontwikkeling. FutureLand is gratis toegankelijk en, naast de themaweekenden, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag.  FutureLand ontving al 450.000 bezoekers.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.futureland.nl

Lees ook:Beleef het verleden in FutureLand
Lees ook:Fossiele Noordzeebodemvondsten in de spotlight; Eeuwenoude vondsten centraal in FutureLand
Lees ook:Speciale beklimming Domtoren voor kinderen in voorjaarsvakantie
Lees ook:Knutselen in de voorjaarsvakantie in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Kaarten voor de Huishoudbeurs koop je bij Blokker…. met korting!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>