Oudste man van Nederland vandaag jarig

Arie Vermeulen uit Reeuwijk is vandaag jarig. “Ja, dus? hoor ik je denken…” Hij is 107 jaar geworden en daarmee de oudste man van Nederland!! Kleinzoon Michel Vermeulen zegt dat zijn opa een sterk hart heeft maar dat er nog maar moeilijk contact met hem is te krijgen. Hij ziet nog nauwelijks ziet, slecht hoort en  communiceert lastig. Toch had hij volgens zijn kleinzoon vandaag een ‘goede dag’.

 

 

De jarige job vierde de mijlpaal zondagmorgen met zo’n 30 familieleden en vrienden in het bejaardentehuis in Reeuwijk. Ook zijn jonge broertje van 102 jaar was aanwezig.

‘Hij vond het leuk en was goed bij zijn positieven. Hij heeft zelfs nog een tijdje met burgemeester Christaan van der Kamp zitten kletsen en taart gegeten. Toen hij vorige maand te horen kreeg dat hij de oudste man van Nederland was geworden, moest hij glimlachen. Hij is er wel trots op. 

 Toch is extreem oud worden geen familietrekje, denkt de kleinzoon. ‘Dat gezin bestond uit 9 of 10 kinderen, waaronder een meisje dat juist erg jong stierf. Dit is vast toeval.

De alleroudste Nederlander is een vrouw. Egbertje Leutscher-De Vries uit het Drentse Havelte werd in oktober 110 jaar.

Lees ook:Oudste man van Nederland is zaterdag overleden
Lees ook:Oudste man van Nederland (108 jaar!) is overleden…
Lees ook:Oudste tweeling ter wereld viert 100ste verjaardag
Lees ook:Nederlandse vrouw van 63 bevalt van gezonde dochter
Lees ook:Vandaag viert oudste man ter wereld 112e verjaardag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>