Beleef de Lente weer van start, live meekijken in de nesten van 8 vogels

Gisteren, 1 maart gingen de webcams van Beleef de Lente 2013 live. Vier maanden lang kunnen we een heel broedseizoen 24 uur per dag mee gluren in acht vogelnesten met acht soorten vogels: de oehoe, steenuil, gierzwaluw, koolmees, slechtvalk, torenvalk, gekraagde roodstaart en de ooievaar. De oehoe broedt inmiddels op twee eieren. De ooievaars zijn sinds vorige week aan het paren en donderdag zelfs twee keer. De steenuil heeft de nestkast geïnspecteerd. Volop activiteit al dus.

 

 

Voor het zevende jaar op rij heeft Vogelbescherming Nederland camera’s opgehangen in vogelnesten. Op die manier kan iedereen het leven van de vogels tijdens het broedseizoen op de voet volgen, 24 uur per dag. Dat levert elk jaar weer ontroerende, maar ook heftige beelden op. Zo zagen we vorig jaar het kreupele steenuiltje voor de camera doodgaan, hoe een poes het nestje merels aanviel en de jonge oehoe’s al hoppend het nest verlaten.

De laatste jaren trok Beleef de Lente rond de één miljoen unieke bezoekers.

Lees ook:Live meekijken in de nesten van 11 vogels
Lees ook:Beleef de Lente nu ook met je kleinkinderen!
Lees ook:Beleef de Lente 2015 van start op 15 februari
Lees ook:Beleef de Lente 2012
Lees ook:“Beleef de lente”…. volg live het vogelspektakel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>