Rijden met slippers aan onverstandig

Misschien stap jij ook wel eens met warm weer in de auto met slippers, blote voeten, sleehakken, espadrilles of sandalen? Logisch als het zonnetje hoog aan de hemel staat maar niet verstandig. Het is aan te raden om dit soort risico’s niet meer te nemen. Met ‘normale’ schoenen rij je veel beter. Je kunt namelijk sneller de controle verliezen. Het is daarom handig om een paar extra schoenen mee te nemen voor het rijden.

 

 

 

Heel wat vrouwen zetten onbewust hun leven op het spel door met slippers achter het stuur te kruipen, dat heeft Brits onderzoek aangetoond.
De universiteit van Leeds liet twaalf autobestuurders een ritje maken met een rijsimulator. De proefkonijnen verloren gemiddeld één tiende van een seconde wanneer ze met slippers (flipflops of andere schoenen met losse achterkant) van het gas- naar het rempedaal gingen. Ook hadden ze drie procent minder remkracht bij het induwen van het rempedaal. Deze twee factoren samen maakt dat de remafstand 7,5 meter langer wordt bij een snelheid van negentig kilometer per uur.

Uit een enquête blijkt dat de helft van de chauffeurs ongeschikt schoeisel achter het stuur dragen, terwijl een op de vijf chauffeurs schoenen die al bijna een ongeval hadden veroorzaakt blijft dragen. 

Een op de vier maakte al mee dat een schoen onder een pedaal bleef zitten. Een derde gaf zelfs toe dat rijden met slippers een nachtmerrie is, 27 procent ervoer al een probleem wanneer ze deze in de auto droegen. Een kwart verkiest simpelweg stijl boven veiligheid.

Lees ook:Het duurt even om een goede chauffeur te worden
Lees ook:Draag slippers als je last hebt van knie-artrose
Lees ook:Vrouwen (soms?) betere chauffeurs dan mannen
Lees ook:Slippers veroorzaken serieuze voetproblemen
Lees ook:Jongere automobilist kan nog wat leren van de meer belegen autorijder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>