Alles weten over Prinsjesdag? Boek een Koningstour!

Dinsdag 17 september is de derde dinsdag in september en dat betekent weer Prinsjesdag. Altijd een feestelijke en gezellige dag die bol staat van tradities.  Voor de eerste keer zal onze Koning de troonrede voorlezen. Den Haag is op zijn mooist en alle pracht en praal is vanaf tribunes aan het statige Lange Voorhout te bewonderen.

Algemeen bekend in Nederland is dat Prinsjesdag ieder jaar op de derde dinsdag in september wordt gehouden. Dat is echter niet altijd zo geweest. In de eerste helft van de negentiende eeuw werd Prinsjesdag op de eerste maandag in november gehouden en later die eeuw op de derde maandag in oktober. Vanaf 1848 werd Prinsjesdag op een maandag in september gehouden en na een grondwetswijziging in 1887 ieder jaar op de derde dinsdag van september.

 


Wil je meer te weten komen over Prinsjesdag, de route en de Gouden Koets? Dan kun je op de twee dinsdagen voor de grote dag, 3 en 10 september, een Koningstour boeken. De stadsgids vertelt je over erewachten, woon- en werkpaleizen en de historie van de Ridderzaal.
De wandeling begint om 13.00 uur bij VVV aan het Spui. Kosten: €7,50. Reserveren: 0900-340 35 05, mailen naar [email protected] of aan de balie van VVV Den Haag, adres Spui 68, Den Haag.
Meer info: www.prinsjedagdenhaag.nl

Je kunt ook de Koninklijke stoet bekijken door een plekje langs de route te vinden. Omdat het altijd druk is, wordt aangeraden op tijd een plekje te zoeken. Op de website van de gemeente Den Haag vind je meer informatie over het bijwonen van Prinsjesdag 2013.

Lees ook:Prinsjesdag…… 200 jaar, beleef het mee!
Lees ook:Filmpje: Prinsjesdag in 1948 (met kersverse koningin Juliana)
Lees ook:In het spoor van de Gouden Koets
Lees ook:Prinsjesdag gaat met veel ritueel gepaard
Lees ook:Zorgkosten fors hoger!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>