Literaire klassieker ‘Een vlucht regenwulpen’ gratis verspreid

Schermafbeelding 2013-12-10 om 12.55.46Maarten ‘t Harts literaire roman ‘Een vlucht regenwulpen’ uit 1978 is volgend jaar het boek van Nederland Leest. Van vrijdag 1 november tot en met zaterdag 30 november 2014 wordt de klassieker in het kader van Nederland Leest gratis uitgedeeld aan leden van de openbare bibliotheken. Een vlucht regenwulpen is de succesvolste roman van Maarten ‘t Hart en het boek waarmee de schrijver doorbrak. Er zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren van verkocht. In 1981 werd de roman verfilmd door Ate de Jong. Onder andere Jeroen Krabbé en Willeke van Ammelrooy speelden in de film. Naast de gratis verspreiding wordt er ook een luxe editie uitgebracht voor de boekhandels.
Nederland Leest wordt in 2014 voor de negende keer georganiseerd. Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans stond centraal tijdens Nederland Leest 2013. Het jaar daarvoor stond De donkere kamer van Damokles van W.F. Hermans centraal. Nederland Leest is een initiatief van de CPNB, in samenwerking met de VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken).

 

Lees ook:Tania Kross creëert muzikale lofrede ter ere van Nederland Leest
Lees ook:Goed e-book-nieuws voor digitale boekenwurmen!
Lees ook:Bibliotheken dicht in Den Haag …en bij u in de buurt?
Lees ook:Goed nieuws voor lezers: bibliotheken komen met betaald e-boekenpakket
Lees ook:Landelijke bibliotheekpas maakt lenen in Amsterdam en terugbrengen in Den Haag mogelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>