Een echte kerstkaart wordt nog steeds gewaardeerd

Kaarten sturen met speciale gelegenheden zoals verjaardagen of kerstmis is niet meer zo hip vandaag de dag. We wensen onze dierbaren het liefst digitaal het allerbeste toe. Onpersoonlijk eigenlijk, ouderwets een kaartje ontvangen is veel leuker.    Toch worden de komende weken worden naar schatting 145 miljoen kaarten op de bus gedaan, 25 miljoen minder dan de 170 miljoen van vorig jaar.

En als er al geschreven wordt, dan zijn het vooral de vrouwen die kerstkaarten sturen.

 

Mannen laten dit klusje graag over aan hun vrouw blijkt uit een kerstonderzoek door Hallmark Cards gehouden onder ruim 42.500 Nederlanders. 90 procent van de Nederlanders stuurt, hetzij online hetzij per post.

Het onderzoek laat een groot verschil  zien in de manier waarop mannen en vrouwen deze kaarten versturen. Het blijkt dat mannen vaker (21,6 %) dan vrouwen alle kerstkaarten in één keer per post sturen. Vrouwen geven de kerstpost vaker zelf af.

De piek qua kerstdrukte ligt dit jaar tussen 10 t/m 15 december. De meeste ondervraagden geven aan juist in deze periode kerstkaarten te versturen. Meer dan 60% van de Nederlanders stuurt tussen de 16 en 50 kaarten terwijl 17,5% zelfs van plan is meer dan 50 kaarten te versturen. Mannen versturen niet minder, maar wel minder vaak kerstkaarten dan vrouwen.
Het uiten van vriendschap is de belangrijkste reden voor het versturen van kerstkaarten (55, 6 %). Nederlanders blijken gelukkig erg sociaal. Gedeelde smart is tenslotte halve smart, want als tweede reden wordt genoemd: mensen een hart onder de riem steken (20,1 %).

Een échte kerstkaart wordt nog steeds gewaardeerd. 79% van de ondervraagden hoopt en verwacht dit jaar zelf kerstkaarten te ontvangen. Het bewaren van de kaarten blijft ook anno 2013 populair. Of je ze nu aan een kerstlint bevestigt, de kaarten verzamelt op een plank of in een mand: 27% van alle ondervraagden geeft aan de ontvangen kaarten altijd te bewaren.

Lees ook:Vrouw blijft de drijvende kracht achter wenskaarten, ook met de kerst
Lees ook:Flevolanders meest attent, Fries verstuurt minste wenskaarten
Lees ook:Nederlanders sturen de allermeeste kerstkaarten
Lees ook:Nederlander krijgt 65 berichten per dag via WhatsApp
Lees ook:Geen post meer op maandag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>