Ben ik alcoholist?

Het gebruik van alcohol bij 55-plussers stijgt. Steeds meer ouderen  vallen onder de categorie probleemdrinkers, mensen die minstens vier keer per maand zes of meer glazen alcohol drinken. In alle leeftijdsgroepen neemt het aantal probleemdrinkers toe, maar in geen enkele leeftijdscategorie is de groei zo sterk als bij de 55-plussers.

 

 

 

In tien jaar tijd is het aantal mensen van 55 jaar en ouder dat staat ingeschreven bij instellingen voor verslavingszorg gestegen van 3154 naar 7241. Het Trimbos-instituut denkt dat deze aantallen nog maar het topje van de ijsberg zijn en dat we waarschijnlijk praten over ongeveer 150.000 oudere probleemdrinkers. Mannen én vrouwen.

Waarom mislukt stoppen met drinken toch keer op keer en is het vrijwel onmogelijk geworden. De goede voornemens staan voor de deur, dus nu of nooit!

Proberen nog een keertje??

Doe eerst een test……

Lees ook:Overmatig alcoholverbruik bij ouderen
Lees ook:Nieuwe statistieken tonen waarheid over alcohol en ouderen
Lees ook:Ouderen kunnen beter tegen drank dan jongeren
Lees ook:Mannen die dagelijks alcohol drinken hebben meer kans op prostaatkanker
Lees ook:Een op drie scheidende mannen vijftigplusser

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>