Nationaal Museumweekend 2014

Het jaarlijkse Museumweekend staat weer voor de deur. Op 5 en 6 april 2014 zullen meer dan 400 musea in heel Nederland  voor de 33ste keer hun deuren openen voor museumpubliek tijdens het Museumweekend.

Leuk, want toevallig heeft mijn kleindochter nog een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum van ons tegoed. Helemaal leuk nu het buitenmuseum met het thema Ruik de tijd in het teken van geuren van vroeger en nu staat. Veel geuren herinneren ons aan het verleden, sommige geuren brengen je zelfs onmiddellijk terug in de tijd. Op meer dan twintig plaatsen in het buitenmuseum ruik je zulke geuren van vroeger: de zilte lucht van de Zuiderzee, een brandend petroleumstel, de koeien in de boerderij en vers gepelde garnalen.

 

 

Het thema van het Museumweekend dit jaar is ‘Doe een museum’. De Museumvereniging roept iedereen op om een leuke “selfie” te maken in elk museum dat je bezoekt. Op de website selfiemuseum.nl kun je je foto(s) uploaden in het virtuele selfiemuseum.

Het Museumweekend is het grootste culturele evenement van Nederland. Jaarlijks komen zo’n 800.000 tot 1 miljoen bezoekers. Bekijk de website voor de deelnemende musea.

Je kunt de musea die deelnemen met korting bezoeken, soms kost het je helemaal niets. Tijdens het weekend worden er allerlei activiteiten georganiseerd.

 

 

Lees ook:Noteer: 6 en 7 april, 32ste editie Nationaal Museumweekend
Lees ook:Museumweekend voor één piek!
Lees ook:Doe een museum tijdens het Museumweekend op 5 en 6 april
Lees ook:Zuiderzeemuseum geeft moeders vrij toegang
Lees ook:Het Museumweekend: de perfecte activiteit voor een leuke dag uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>